"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erdoğan'a 'hakaret'ten bir dava açıldı

05 Şubat 2015, Perşembe 10:52
Yeşilköy Havalimanı'nda harç pulu parası isteyen polis memuru ile tartıştığı sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle bir kişi hakkında 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanık Boybeyi İlter'in, 29 Ekim 2014'te İsviçre'ye gitmek üzere Yeşilköy Havalimanı'nın dış hatlar terminalindeki Pasaport Kontrol Noktası'nda bulunduğu anlatıldı.

İddianamede, burada polis memuru Uğur Şimşek ile harç pulu konusunda tartışan sanık İlter'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içeren sözler kullandığı aktarıldı.

Müşteki olarak ifadesi alınan polis memuru Şimşek'in "Türk vatandaşlarından harç pulu parası alınmasının gerekli prosedür olduğunu Boybeyi İlter'e anlattım. Buna rağmen İlter, konuşmasını sürdürdü. Cumhurbaşkanımıza hakaret etmesinden ve bana karşı tutum ve davranışlarından dolayı davacı ve şikayetçiyim. Uzlaşmak istemem" dediği kaydedilen iddianamede, sanık İlter'in de ifadesine yer verildi. 

Sanık İlter de ifadesinde tartışmada tansiyonunun yükseldiğini, şuurunu kaybettiğini, ne dediğini hatırlamadığını dile getirerek, hakaret içerikli konuşmadığını savundu. 

İddianamede, sanık Boybeyi İlter'in "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

İlter'in yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

AA

Okunma Sayısı: 1086
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı