"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erdoğan Bayraktar da Yüce Divan'a gitmeyecek

21 Ocak 2015, Çarşamba 02:30
Meclis Genel Kurulu'nda eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında verilen Yüce Divan önergesi de reddedildi.

Genel Kurul’da yapılan oylamada 219 evet 288 hayır ve 3 çekimser oyu çıktı. 515 vekil Yüce Divan oylaması için oy kullanırken, 3 oy boş 2 oy ise geçersiz çıktı. Böylece rüşvet ve yolsuzlukla suçlanan AKP’li dört eski bakanın tamamı; Erdoğan Bayraktar, Zafer Çağlayan, Muammer Güler ve Egemen Bağış, TBMM Genel Kurulu’nda yapılan oylamalarla Yüce Divan’a gönderilmedi. 

Meclis’te sırasıyla eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ve son olarak da Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar için oylama yapıldı. Üç bakan için 53, Muammer Güler için 52 önerge okundu ve oylamalar yapıldı. 

Zafer Çağlayan hakkında verilen önerge 242 evet oyuna karşı 264 oyla reddedildi. Muammer Güler hakkındaki önerge 241 evet'e karşı 258 hayır oyu ile reddedildi. Egemen Bağış hakkında verilen önerge ise 245 evet oyuna karşı 255 hayır oyu ile reddedildi. 

OY KUPASINDAN 50 TL ÇIKTI

Meclis’te son oylama ise Erdoğan Bayraktar için yapıldı. Hakkındaki 53 önergenin okunmasının ardından oylamaya geçildi. Oy kullanma işleminin sona ermesinin ardından oylar sayıldı. 

Bu sırada TBMM Başkan Vekili Ayşe Nur Bahçekapılı, oy zarflarının atıldığı kupalardan 50 TL çıktığını söyledi. Bu paranın hazineye gönderileceğini belirtti. Bu açıklama Genel Kurul’da gülüşmelere neden oldu. 

Daha sonra bu parayı kupaya CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın koyduğu ortaya çıktı. Tanal Twitter'dan bir açıklama yaparak, "Değerli arkadaşlar 50 TL zarfa konulmadı. Oyum geçersiz sayılamaması için kutuya atıldı. Bu bir demokratik tepkidir" ifadelerini kullandı.

Sonuçları yine Bahçekapılı açıkladı. Buna göre Erdoğan Bayraktar için yapılan Yüce Divan oylamasında 219 evet, 288 hayır 3 çekimser oyu çıktı. Bu sonuçlara göre Meclis Genel Kurulu, diğer 3 bakan gibi Erdoğan Bayraktar’ı da Yüce Divan’a göndermemiş oldu.

Okunma Sayısı: 1311
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı