"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erdoğan'ın ''Paralel istihbaratçılar nedeniyle şehit sayısı artıyor'' sözlerine cevap verdi

25 Mart 2016, Cuma 17:25
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "MİT TIR'ları" davasının duruşmasına gizlilik kararı verilmesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la MİT Müsteşarlığı'nın davaya müdahil olmasıyla ilgili "Yargı kararlarını bu şekilde baskı altına alırsanız, bu kararlar vicdana sığmaz" dedi.

"MİLLETVEKİLLERİNİN FEZLEKELERİNİ TERÖRLE İLGİLİ GİBİ GÖSTERME GAFLETİDEN UZAKLAŞIN"

MHP Grup Başkanvekili Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında dokunulmazlıkların kaldırılması noktasında önce terörle ilgili fezlekelerin ele alınması gerektiğini belirterek "Sayın Başbakan, verdiğiniz sözleri tutunuz. Milletle dalga geçmeyin. Verdiğiniz sözlerin gereğini yerine getirin. TBMM Karma Komisyonu ivedilikle terörle ilgili dosyaları ele almalıdır. Bu fezlekelerle ilgili taktiğinizi millet kabul etmez. Önce bu terörle ilgili dosyaları ele alalım, bunun paralelinde dokunulmazlık konusunda da hep beraber bunun da önünü açalım. Siz kimi korumaya çalışıyorsunuz? Bütün milletvekillerinin fezlekelerini terörle ilgili gibi gösterme gafletiden uzaklaşın" diye konuştu.

"HANGİ PAZARLIKLAR YAPILIYOR?"

Rıza Sarraf'ın ABD'de tutuklanmasına ilişkin arada bir pazarlık olduğunu savunan Vural, şöyle konuştu: "Hangi pazarlıklar yapılıyor, hangi bilgiler alınacak ve bu bilgiler kime karşı kullanılacak? Elde edilecek bilgiler, asıl ortaklara yönelik koz olarak mı kullanılacak? Milli güvenlikle ilgili konularda koz olarak mı kullanılacak, endişemiz var. Bu pazarlığın hedefi konusunda endişeliyiz"

"YAKINDA ŞEHİT, GAZİ, ASKER VE POLİSİMİZİ SUÇLAYACAKLAR"

MHP'li Vural, bir gazetecinin "Cumhurbaşkanı'nın 'Paralel istihbaratçılar bilgi sakladığı için şehit sayısı artıyor' sözleri hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Kendi sorumluluklarını unutmak suretiyle sürekli başkalarını sorumlu hale getirmek. Yakında şehit, gazi asker ve polisimizi suçlayacaklar. Velev ki böyle, bunun bir numaralı sorumlusu Türkiye'yi yönetenlerdir"

"TOPLU KATLİAM, TERÖR, ÇOCUKLARLA İLGİLİ KONULARDA TEDBİR OLARAK İDAM DEĞERLENDİRİLMELİDİR"

Oktay Vural, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin insanlık suçlarıyla ilgili idam cezasının tekrar gündeme gelmesi yönünde açıklamaları olduğunu anımsatarak şöyle konuştu: "MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamaları olduğunu söyledi. Vural, "Toplu katliam, terör, çocuklarla ilgili konularda bir tedbir olarak idam cezası değerlendirilmelidir. İdam cezasını tamamıyla kaldıran AKP'nin bu konuda bir hamle yapıp yapmayacağını bilmiyoruz. Bu konuda bir irade oluşması konusunda toplumun beklentisi var. Buna nasıl cevap verilebilir, bunu takip edeceğiz"

"YARGI KARARLARINI BASKI ALTINA ALIRSANIZ BU KARARLAR VİCDANA SIĞMAZ"

MHP'li Vural, "MİT TIR'ları" davasının bugünkü duruşmasında gizlilik kararı verilmesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la MİT Müsteşarlığı'nın davaya müdahil olmasıyla ilgili bir soruya ise "Bu süreç siyasi iradenin müdahale ettiği bir süreç haline geldi. Yargı kendi başına karar verecek noktada değil. Yargı kararlarını bu şekilde baskı altına alırsanız, bu kararlar vicdana sığmaz" diye cevap verdi.

DHA

Okunma Sayısı: 2988
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı