"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Eski AKP'li Meclis Üyesine Cumhurbaşkanı'na hakaretten ceza!

26 Ekim 2015, Pazartesi 15:11
Adana'da bir dönem AKP Adana İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekilliği de yapan Yazar Naim Yalçınel (52), Twitter üzerinden "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret" iddiasıyla 14 ay 17 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Sosyal medya kullanıcılarına açılan “Cumhurbaşkanına hakaret” davalarına bir yenisi daha eklendi. Adana iş, siyaset ve basın dünyasının yakından tanıdığı isim olan Naim Yalçınel, attığı bir tweet sebebiyle mahkum oldu. Ankara 5. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davada Yalçınel'e attığı tweette Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle 14 ay 17 gün hapis cezası verildi. Mahkeme, Yalçınel’in cezasını erteleme ya da paraya çevirme yoluna gitmedi.

Bir dönem AKP Adana İl Genel Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili olan Naim Yalçınel aynı zamanda MÜSİAD’ın il kurucu başkanlığını yaptı. Kızılay ve Seyhan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nda da görev alan Yalçınel, Adana’da bir çok Sivil Toplum Kuruluşu'nda yöneticilik yaptı.

Yalçınel, yaptığı açıklamada, "Ülkesi için canını vermeyi göze almış insanlar cezaevleri ile korkutamazlar. Biz ülkesi için, ülkesinin daha kalkınması dünya ülkeleriyle yarışır hale gelmesi için, canını, malını ortaya koymuş insanlarız. Bizim için bundan daha ulvi bir değer olamaz. Tabi bugün gelinen noktada alınan kararların tamamen politik olduğu çok aşikar." dedi. 

HÜKÜMETLER GELİP GEÇİCİDİR

Yalçınel, üzüldüğü şeyler olduğunu ifade ederek şöyle devam etti:

"Kendi şehrimde ve ülkemde bana tek bir kişi hırsız, yolsuzluk yapmış diyemezken bir takım insanlara ülkenin neredeyse yarısı hırsız ve yolsuzluk yaptı diyor. Bu acı bir hadisedir." 

Yalçınel, Türkiye'nin içinde bulunduğu şartların çok demokratik olmadığına da dikkat çekerek, bunun her kesim tarafından kabul edilen realiteler olduğunu anlattı.

Yalçınel, "Mahkemelerin bu kadar hızlı karar vermesi mahkemeye verenin kimliği, etki gücüyle alakalı gibime geliyor bana." dedi. Yalçınel, avukatı Yusuf Özer aracılığıyla karara itiraz edeceklerini sözlerine ekledi.

Okunma Sayısı: 2969
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    26.10.2015 18:38:24

    ZALİMİN ZULMÜ VARSA,MAZLUMUNDA ALLAHI VAR.Geçmiş olsun .

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı