"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Eski Milli Eğitim Bakanı Dinçer: Otoriter yapıda devam ediliyor

03 Ekim 2016, Pazartesi 16:55
Eski Milli Eğitim Bakanı Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer, Habertürk gazetesindeki yazısında”Tek adam yaratma fikrine dayalı ve otoriter bir yapıda ısrar ediliyor” dedi.

Türkiye’deki eğitimin bugünkü sorunu “ Ona yüklenen amaç ve yaklaşım tarzımızdır. Çocuklarımız otoriter bir kültür içinde yetişiyor. Bilgi üretme mantığı yerine hazır bilgilerin ezberletildiği sistemde, kendilerine tanınan alanın dışına çıkmakta zorlanıyor. “ diye yorumlayan Dinçer, “Cumhuriyet’in kuruluşundan bugüne kadar eğitimde ideolojik bir yaklaşım ve halkın taleplerini dışlayan politikalar izlendi” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili haberler:

Otoriter eğitimde özgür insan yetişmez

Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer kaleme aldığı köşe yazısında eğitim alanında köklü ve bütüncül reformların zorunluluğu olduğunu söyledi. Müfredatın ağır ve baskıcı oluğunu belirten Dinçer, otoriter eğitimde özgür insan yetişmez” vurgusunda bulundu.

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/egitim/otoriter-egitimde-ozgur-insan-yetismez_410364

Okunma Sayısı: 4005
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı