"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Financial Times: Putin ve Erdoğan birbirlerini sınıyor

27 Kasım 2015, Cuma 11:31
İngiliz Financial Times gazetesi, Türkiye’nin hava sahasını ihlal eden Rus jetini Suriye sınırında düşürmesinin ardından Vladimir Putin ve Recep Tayyip Erdoğan’ın birbirlerini sınadığını yazdı.

Financial Times’in İstanbul muhabiri Mehul Srivastava, Brüksel muhabiri Alex Barker ve Moskova muhabiri Kathrin Hille'nin imzalarını taşıyan haberde, Putin ‘boyun eğmeyen’ şeklinde değerlendirilirken, Erdoğan ise ’mücadeleci’ olarak nitelendirildi. Yazıda, çok benzeyen iki liderin, birbirine tahammül edemediği belirtildi. 

İKİ LİDER DE POPÜLER

Gazete, uçak krizinden sonra iki liderin birbirlerini suçladığını ve özür beklediğini belirtti. Söz konusu krizin, NATO'nun en büyük ikinci askeri gücü ile Avrupa'nın en büyük askeri gücünü karşı karşıya getirdiğine dikkat çekildi.

Haberde, iki lideri karşı karşıya getiren gelişmenin Putin’in Suriye Devlet Başkanı Beşar Essed’i güçlendirmeyi tercih ederken Türkiye’nin Essed’in devrilmesinde ısrarcı davranması olduğu ifade edildi.

Financial Times iki liderin popülerliğinin giderek arttığını aktardı. Gazeteye göre Putin popüleritesini geçen ay en üst düzeye çıkarırken, Erdoğan için de aynı durum, 1 Kasım seçimlerinin ardından AKP’nin iktidara gelmesiyle gerçekleşti.

"Şimdi ikisi de diğerinin geri adım atmasını bekliyor" ifadesi kullanılan haberde iki liderin gerginliği azaltmak amacıyla önümüzdeki hafta Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi için gidecekleri Paris'te görüşebilecekleri dile getirildi.

Okunma Sayısı: 1353
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı