"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gizlilik kalksın, ifadem alınsın

16 Temmuz 2019, Salı 20:44
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2016’da hakkında açılan “FETÖ soruşturması” için konulan gizlilik kararının kaldırılması ve acil bir şekilde ifadesinin alınması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdu.

İYİ Partiden yapılan yazılı açıklamaya göre, Akşener’in başvuru dilekçesi avukatları tarafından Başsavcılığa iletildi. Dilekçesinde, milletvekili olmadığı için dokunulmazlığının bulunmadığını belirten Akşener, 2015’te MHP’de olağanüstü kurultay talebi ile hukuki mücadele yürüttüklerini, aleyhte kararlar üzerine İYİ Partiyi kurduklarını hatırlattı. Bu süreçte, hakkında FETÖ soruşturması başlatılmasına dikkati çeken Akşener, yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi sürecinde ise dosyaya “gizlilik kararı” konulduğunu hatırlattı.

‘FETÖ’nün siyasî ayağı araştırılsın’

Akşener dilekçesinde, TBMM’de grubu bulunan İYİ Partinin Genel Başkanı olarak “FETÖ’nün siyasî ayağının araştırılması” için verdikleri önergenin iktidar partisi ve ortağı tarafından reddedildiğini kaydederek, 2016-2019 yılları arasında ilgili soruşturmanın neden ilerleme kaydetmediği hususunun açıklığa kavuşturulması, FETÖ / PDY mücadelesinin siyasî ayağının beyanları doğrultusunda çok daha hızlı ve etkili tespiti için hakkında yapılan soruşturmanın dosyası üzerindeki “gizlilik kararının” ivedi olarak kaldırılmasını ve ivedi olarak ifadesine başvurulmasını talep etti.

Etiketler: akşener
Okunma Sayısı: 1837
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı