"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Görmez'e seyyar jammerlı koruma TBMM'ye taşındı

30 Mart 2016, Çarşamba 12:34
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, cuma namazını kılmak üzere Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'ne geldiği sırada Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in seyyar jammer ile korunmasını soru önergesiyle TBMM'ye taşıdı.

Geçtiğimiz Cuma günü Silvan İlçesi'ne gelerek Selahattin Eyyubi Camii'nde cuma namazı kılan ve burada cuma hutbesi okuyan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in temasları sırasında sırtında, frekans karıştırıcı ve sinyal kesici jammer cihazı taşıyan bir görevli tarafından korundu.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplamasını istediği ve 5 sorudan oluşan soru önergesini Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sundu. Önergesinde; Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in lüks makam aracıyla gündeme geldiğini hatırlatan CHP'li Tanrıkulu, "Lüks makam aracıyla gündeme gelen Diyanet İşleri Başkanı bu kez seyyar jammer ile gündeme gelmiştir. Diyanet İşleri Başkanı'nın, geldiği Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde, uzaktan kumandalı patlayıcılara karşı frekans karıştırıcı seyyar jammer cihazıyla korunduğu yine basına yansıyan haberler arasındadır. Bu bağlamda; Diyanet İşleri Başkanı'nın seyyar jammer kullanmasının gerekçesi nedir? Seyyar jammer nereden temin edilmiştir? Seyyar jammerı kullanan kişi güvenlik personeli midir? Diyanet İşleri Başkanı Diyarbakır Silvan'a milyon liralık makam aracını da götürmüş müdür? Halk ilçeden göç etmek zorunda kalırken, gıda ve diğer hizmetlere erişimde sorun yaşarken Diyanet İşleri Başkanı'nın seyyar jammerla gündeme gelmesi tarafınızdan nasıl açıklanmaktadır? Bundan sonra Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne gidecek olan bakan, milletvekili, kurum başkanları ve üst düzey bürokratlara seyyar jammer verilecek midir?" şeklinde sorular yer aldı.

DHA

Okunma Sayısı: 1474
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı