"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Günay: Çok tehlikeli bir yere doğru gidiyoruz

04 Mart 2016, Cuma 11:36
Kültür ve Turizm eski Bakanı, hukukçu Ertuğrul Günay, "Çok tehlikeli bir yere doğru gidiyoruz. Bu bir siyasi kavga olmanın ötesine geçti. Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün temellerinin, kurallarının ve kurumlarının yıkılacağı bir kaosa doğru sürükleniyoruz." dedi.

Konu ili ilgili açıklamada bulunan Günay, anayasa hükümlerinin açık olduğunu dile getirdi. Günay, "Hem yargı kararları konusunda hem yargının talimatla iş yapmaması konusunda, kimsenin yargıya talimat veremeyeceği konusunda, basın özgürlüğünün güvence altına alınması konusunda, basın organlarının müsadere edilemeyeceği konusunda, anayasada çok açık hükümler var. Ama bu anayasa hükümleri bile bırakın yasaların, yönetmeliklerin hükümlerini, anayasa hükümleri bile açıkça, alenen sürekli olarak çiğneniyor. Böyle bir ortamda akılla durumu izah etmek artık mümkün değil. Ben bu ortamda aslında bütün hukuk fakültelerinin, tüm baroların, yüksek yargı organlarının başkanlarının, 'Anayasa'ya uyulmayan bir ülkede hukuk devleti olmaz, anayasaya uyulmayan bir ülkede barış olmaz, adalet olmaz, birlikte yaşama olmaz' diye seslerini yükseltmelerini bekliyorum." dedi. 

"ÇOK TEHLİKELİ BİR YERE DOĞRU GİDİYORUZ"

Ertuğrul Günay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çok tehlikeli bir yere doğru gidiyoruz. Bu bir siyasi kavga olmanın ötesine geçti. Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün temellerinin, kurallarının ve kurumlarının yıkılacağı bir kaosa doğru sürükleniyoruz. Herkese, en başta da hukukçulara büyük görev düşüyor. Kendimizi, kendi kişisel ikballerimizi, makamlarımızı, mevkimizi mi koruyacağız, yoksa bu vatanı, bu vatanda birlikte barış içinde yaşama ortamını mı koruyacağız? Hepimizin buna karar vermesi lazım."

Etiketler: ertuğrul günay
Okunma Sayısı: 1457
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı