"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

"Hangi vicdana sığar?"

03 Kasım 2020, Salı 18:02
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Türkiye’de bir deprem gerçeği olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Her depremden sonra aynı şeyleri yapıyoruz. Siyaset ve sivil dünyada da değişen bir şey yok. Deprem olduğunda can kaybını minimize edebiliriz bunu düşünmeliyiz. Deprem mühendisleri diye bir dal var. Bilim bize bunları sunmuş vaziyette. Yasalar çıkardık ama yasaların kendi içinde tutarlılığı yok. Riskli alanı kim belirleyecek?  Bugüne kadar ne kadar riskli alan belirlendi? Belediyenin yıkma yetkisi yok, yetki merkezi hükûmetin. İstanbul’daki büyük bir kısmı depreme dayanaksız. Neden önlem alınmıyor? Depremden sonrayı biliyoruz da deprem öncesi neden önlem alınmıyor? 17 yılda 58 deprem araştırma önergesi vermişiz, reddetmişler. İnsanların o binalar içinde ölümü beklemesi hangi vicdana sığar?” 

Etiketler: vicdan
Okunma Sayısı: 2963
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı