"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

HDP'den hükümete 'çözüm' çağrısı

02 Kasım 2014, Pazar 12:57
HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan yarın hükümete çağrıda bulunacaklarını açıkladı.

Buldan, asayiş olayları nedeniyle hükümet tarafından askıya alındığı belirtilen çözüm sürecinin tekrar rayına oturtulması ve diyalog kanallarının açılması için yarın hükümete bir çağrı yapacaklarını söyledi. Buldan, "Çağrıya kulak verilirse ve görüşmeler başlarsa tabi ki İmralı'ya gitmek için Adalet Bakanlığına başvurumuzu yapacağız"dedi.
HDP Grup Başkanvekili ve İmralı heyeti üyesi Pervin Buldan, bugün parti olarak dün olaysız bir şekilde geçen 1 Kasım Kobani'ye destek eylemlerini değerlendireceklerini, yarın bir basın toplantısı ile hükümete bir çağrı yapabileceklerini söyledi. Hükümet tarafından asayiş olayları nedeniyle askıya alındığı belirtilen çözüm sürecini ve 1 Kasım Kobani'ye destek eylemlerini DHA muhabirine değerlendiren Buldan, şunları söyledi:
"Diyalog yollarının açılmasına dair, diyalog kanallarının açılmasına dair bir çağrı niteliğinde basın toplantısı yapmayı düşünüyoruz. Çünkü, Hükümetin genel olarak gerekçeleri işte asayiş olayları bitmeden, bu olaylar  bitmeden çözüm sürecini askıya aldıklarını ifade etmişlerdi. Dün 1 Kasım'dan itibaren bu olayların en azından şimdilik durduğunu, umarım bundan sonra bu tür olaylar bir daha yaşanmaz ve hiçbir can kaybı olmaz. Hükümetin gerekçesi işte bir Kasım'ın tekrar HDP'nin çağrısı ile insanların sokağa çıkacağına dair tekrar 6-7 Ekim'de yaşanan olayların tekrardan yaşanmasını gösteriyordu. 1 Kasım'da dünde gördük ki; insanlar çok demokratik bir çerçevede Kaboni'ye sahip çıkmak adına sokaklara çıktılar, eylem ve etkinliklerini yaptılar."

'1 KASIM'DAN ÖNCEKİ GECE İÇİŞLERİ BAKANI İLE GÖRÜŞTÜK'

HDP Grup Başkan vekili Pervin buldan, 1 Kasım'dan önceki gece İçişleri bakanı Efkan Ala ile bir telefon görüşmesi yaptıklarını da ifade ederek, "1 Kasım'ı birlikte yönetelim, yerellerde bizim yöneticilerimiz ile mülki amirler, Valiler ya da emniyet müdürleri ortak kararlar alıp, diyaloglar kurup, belli güzergahlar belirleyip o güzergahlar yürüyüşlerin gerçekleşmesi yönünde. Birbirimize yardımcı olarak bu süreci yönetebiliriz diye talepte bulunduk. Onlarda değerlendireceklerini söylediler. Muhtemelen yerellerde bilmiyorum yaşandı mı bu diyaloglar ama olayların çıkmamasını da buna bağlayabiliriz. Karşılıklı bir yönetme durumu sanırım oldu" diye konuştu.

'HÜKÜMET, SÜRECİ ASKIDAN İNDİRİP RAYINA OTURTMALIDIR'

HDP'li Buldan, Hükümetin sokaktaki olayları ve kamu düzenini gerekçe göstererek süreci en azından o askıdan indirip tekrar bir rayına oturtma durumunda olduğunu düşündüğünü de ifade ederek, "Yarın bir basın toplantısı ile hükümete tekrar bir çağrı yapıp bu kanalların açılmasına dair önerilerimizi ifade edeceğiz. Yarınki basın toplantısından sonra muhtemelen çağrıya kulak verilirse ve görüşmeler başlarsa tabi ki sayın Abdullah Öcalan ile görüşmek için Adalet Bakanlığına başvurumuzu yapacağız" dedi.

Okunma Sayısı: 1046
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı