"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

HDP, Erdoğan'ı YSK'ya şikayet etti

05 Mayıs 2015, Salı 14:39
HDP, 'seçimin düzen içinde ve dürüstlük ilkelerine uygun olarak yapılmasının sağlanması amacıyla' YSK'ya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ı şikayet etti.

HDP yönetimi, seçimin düzen içinde ve dürüstlük ilkelerine uygun olarak yapılmasının sağlanması amacıyla, Cumhurbaşkanlığı makamının uyarılması ve yayın ilkelerine uyulması konusunda Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurdu.

YSK tarafından belirtilen konularda HDP’nin bilgilendirilmesi talebini içeren başvurunun konusu “Sayın Cumhurbaşkanının seçim yasalarını açıkça ihlali” olarak vurgulandı. Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Yasanın 49 ve devamı maddelerinde ‘Seçim Propagandası’ düzenlemesi yapıldığına işaret eden başvuruda, “Buna göre propaganda, 298 sayılı Yasa hükümleri dairesinde serbesttir. 298 sayılı Yasa hükümlerine aykırı olarak yürütülen propaganda faaliyetlerinin serbestlik kapsamında olmayacağı açıktır. 25. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde, propaganda döneminin başlangıç tarihinden bitimine kadar uyulması gereken usul ve esaslar da Kurulunuzun 23.02.2015 gün ve 2015/236 sayılı kararıyla kabul edilmiş, 03.03.2015 gün ve 29284 sayılı Resmî Gazetede yayımlanmıştır.” ifadeleri yer aldı.

“CUMHURBAŞKANI, UZUNCA BİR SÜREDİR İKTİDAR PARTİSİ YÖNETİCİSİ GİBİ DAVRANMAKTA”

7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilecek 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine katılabileceği duyurulan partiler arasında hükümeti oluşturan AK Parti ile HDP’nin de olduğu belirtilerek, “Ancak Sayın Cumhurbaşkanı, uzunca bir süredir, Anayasal tarafsızlığına ve tarafsızlık yeminine aykırı olarak iktidar partisi yöneticisi gibi davranmakta, devletin ve dolayısıyla halklarımızın olanaklarını kullanarak açılışlara katılmakta, mitingler düzenlemekte, partimiz ve Eş Genel Başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş ile diğer muhalefet ve ana muhalefet partileri ve genel başkanlarının (adlarını ve programlarının içeriğini de anarak) aleyhine açıklamalarda bulunmakta, kutsal dini duyguları istismar edecek biçimde dini semboller kullanmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanı, seçim takviminin başladığı 10 Mart 2015’ten buyana Türkiye’nin değişik illerinde toplu açılış törenleri adı altında halka açık 7 miting gerçekleştirmiştir. Tamamı TRT başta olmak üzere televizyon kanallarının büyük çoğunluğunda canlı yayınlanan siyasi içerikli mitinglerde AKP’yi işaret eden siyasi propaganda yapmış, 400 vekil için oy istemiş, partimiz başta olmak üzere muhalefet partilerini hedef göstererek, suçlayıcı, karalayıcı, seçmen tercihlerini yönlendirme amaçlı ifadeler kullanmıştır. “Gönlümde yatan bir parti var” diyerek, uzunca bir süre genel başkanlığını yaptığı iktidar partisi AKP’yi açıkça seçmenlere işaret etmiştir.” denildi.

Etiketler: hdp, erdoğan, ysk, şikayet, dilekçe
Okunma Sayısı: 1586
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İLHAN

    6.5.2015 07:42:47

    RTE,HDP ve AKP danışıklı dövüş içindeler.Eğer bua hayır diyorlarsa AKP ve RTE HDP ye puan toplaması için bu kadar pozisyon hazırlar,bu kadar söz söyleyek ve doğunun dindar halkını HDP nin kucağına itecek davranışlarda olurmu?1980 öncesi DİN İSTİSMAR ı yapmayan siyasetçi liderler doğunun her vilayetinde parti lideri olarak gidip siyaset yapabiliyordu.Peki C.BAŞKAN ı olup bu şerefli makamın itibarını dahi taşımakta aciz ve nbeceriksiz olan SİYASET İÇİN MİTİNGLERE inen şahsiyetin dün gidiyorum diye övündüğü yerlere bugün gidememesi ne ile izah edilir.Ancak ve ancak TEK PARTİ iktidarlarına rağmen kendi içlerinde tutan faktörün MAKAM,MEVKİ VE EMNFAATİ MADDİYE BAĞIDIR.7 HAZİRAN da alcakları mv.sayısı bu kaçışları gemideki farelerden beter halde göreceğiz.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı