"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

HDP'li Sırrı Süreyya Önder'den yeni koalisyon iddiası

01 Temmuz 2015, Çarşamba 15:39
HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, CNN Türk’te gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Önder, AKP 4ile MHP'nin koalisyon kuracağını iddia etti. HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in açıklamalarından satır başları şöyle:

EKMELEDDİN BEY'İN BAŞINA BİR İŞ GELMEYECEKSE...

Ekmeleddin Bey'in Türkiye siyasetinde yer alıyor olması bence önemli bir şeydir. Bir üslup sahibi bir insan olarak siyasete girmesini olumlu bulduk. Ekmeleddin Bey'in başına bir iş gelmeyecekse ben de kendisini zamanında arayıp tebrik etmiştim. Bir ara Ekmeleddin Bey'in Kürt meselesine bakışı sayın Baykal'dan bir tık ilerdeydi. 

MHP'LİLERİN KENDİLERİNE BİRAZ AYNA TUTMALARINI TAVSİYE EDİYORUZ

Biz 2 yıl MHP'li arkadaşlarla Anayasa Komisyonu'nda çalıştık. Meclis Başkanı'ndan çok daha kıymetli bir iş için bir araya gelmiştik. Yeni anayasada bizimle beraber mutabakat imzaları attılar. AKP su kaynatmasaydı, başkanlık dayatmasaydı bu anayasa yürürlüğe girecekti. MHP'lilerin biraz tutarlılık bahsinden bahsetmişken kendilerine biraz ayna tutmalarını tavsiye ediyoruz.

AKP İLE MHP KOALİSYONU

Olasılıklar hepten reddedilmiş değil. Bizim iktidar yerine iktidarı akredite etmek, bu ülkenin gündemine barışı getirmek gibi bir gündemimiz var. AKP ile biz pratik yaşadık. Barış ve demokratik siyasete baltalar elimizde diye daldılar. AKP bize ne ile gelecek. Biz ne içerde ne dışarda destek veremeyiz. Bu 3 siyasi parti illüzyon yaşıyor. Bu partiler dışında başarı yaşayan tek parti HDP. MHP'nin 'Niye HDP ile AKP yapmıyor' şeyi kendi yancılıklarına meşruiyet kazandırmak için. Göreceksiniz. MHP ile AKP koalisyonu... Bahçeli 'ver Bilal'i al iktidarı' demesine rağmen AKP'nin sözcüleri 'Tabanımız MHP'yi istiyor'' diyor.

Okunma Sayısı: 2266
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı