"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hüda Par: Çözüm sürecine bizi de dahil edin

21 Ocak 2015, Çarşamba 15:46
Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, çözüm sürecine kendilerinin de dahil edilmesini istedi, "Memleketin ne kadar örgütlü yapısı varsa, muhatap olmak zorundadır" dedi.

Partisinin Diyarbakır İl Başkanlığı'nda yaptığı basın toplantısında Cizre'deki olaylar başta olmak üzere son gelişmeleri değerlendiren Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Hüda-Par çözüm sürecine dahil olmak istiyor mu? Böyle bir talebiniz var mı" şeklindeki soru üzerine Yapıcıoğlu, bunu defalarca dile getirdiklerini, işin güvenlik ve sosyo ekonomik boyutu, tarihsel ve siyasal boyutunun olduğunu söylediklerini belirtti. Yapıcıoğlu, şöyle devam etti:

"Hükümetin, Kürt meselesini sadece şiddet meselesine indirgemesinin yanlış olduğunu, elbette silahların susması, akan kanın durması şiddetin sona ermesi için bu kişilerle görüşülmesi gerektiğini ancak, sorunun diğer boyutlarıyla ilgili bir çözüm getirilecekse ki mutlaka getirilmek zorundadır, bu konuda meselenin sadece elinde silah bulunan kişilerle yada temsilcileriyle görüşülmesinin doğru olmayacağını söyledik. Bu meselenin çözümünde muhatap elbetteki bir bütün olarak millettir. Öncelikle de onların örgütlü yapıları ve temsilcileriyle görüşmektir. Hüda-Par da bunlardan biridir."

"HDP postacılık yapıyor"

"Şu anda masada bulunan İmralı ve MİT, başka kimse yok" diyen Yapıcıoğlu, "Son dönemde HDP'li Demirtaş da yaptığı açıklamada bunu dile getirmektedir; 'Görüşmeler sadece hükümet ve Öcalan arasında yapılıyor, biz sadece onlara yardımcı oluyoruz' demişti. Zaten fiiliyatta da yaptıkları şey, İmralı ile Kandil arasında bir nevi postacılık yapmaktır." ifadelerini kullandı. Yapıcıoğlu, "Biz bunun doğru olmayacağını söyledik. Hüda-Par ile birlikte memleketin ne kadar örgütlü yapısı varsa, muhatap olmak zorundadır." dedi. 

Cizre, Silopi, Yüksekova ve Hakkari'de yaşananların PKK'nın "kanton uygulaması" olduğunu söyleyen Yapıcıoğlu, Cizre'nin bu konuda pilot bölge seçildiğini provokatörlerin iş başında olduğunu iddia etti.

Cizre olaylarından sonra DTK ile görüşme olup olmadığı yönündeki bir soruya Yapıcıoğlu, "Hayır. Böyle bir görüşme olmadı. Ne bizden, ne de onlardan böyle bir talep gelmedi" yanıtını verdi. 

Okunma Sayısı: 1365
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı