"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

''Hükümet ya da bakanlık burada anlamsız bir uygulamaya imza attı''

02 Ağustos 2017, Çarşamba 21:29
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici düzenlediği basın toplantısında ABD’nin PYD ve YPG’ye verdiği silahların yarın Türkiye’ye kullanılacağını söyledi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel merkez binasında haftalık basın toplantısında ülke ve dünya gündemini değerlendiren BBP Genel Başkanı Mustafa Destici sözlerine şehitleri anarak başladı. Destici, “Diyarbakır'da şehitlerimiz var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun. Yaralı Gazilerimize acil şifalar diliyorum. Şu an bölgede kahramanca mücadele eden askerlerimizin, polislerimizin Rabbim yar ve yardımcısı olsun” dedi.

"TÜRKİYE'NİN BU SİLAHLARI İMHA ETMESİ GEREKİYOR"

Amerika Birleşik Devleti’nin PYD ve YPG’ye 100 tır silah yardımı yaptığına değinen Destici, “Güya bizim sözde müttefikimiz, stratejik ortağımız olan Amerika Birleşik Devletleri dün 100 tır PYD ve YPG’ ye silah yardımı gönderdi. Hepimiz bilmeliyiz ki; bu silahlar bugün DEAŞ için kullanılıyor olabilir. Ama hiç şüpheniz olmasın ki yarın Türkiye'ye doğru kullanılacaktır. Amerika Birleşik Devletleri silahları PYD’ ye teslim ettiği noktada ve PYD’nin eline geçer geçmez Türkiye'nin bunları imha etmesi gerektiğini bir kere daha altını çizerek vurguluyorum. Çünkü Amerika Birleşik Devletleri'nin orada yaptığı sadece DAEŞ’e karşı mücadele eden PYD’yi YPG’yi ya da şirin adıyla Suriye demokratik güçlerini desteklemek değil, orada kendisine bir askeri güç, askeri üst hazırlamaktır. Bugün DAEŞ’e karşı kullanmaktadır. Yarın da Türkiye'ye karşı kullanılacağından hiçbirimizin şüphesi olmaması gerekir” diye konuştu.

“Konferansın sonuç Bildirgesi’nde büyük bir kararlılık vurgulandı''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla Türkiye'de İslam İşbirliği Konferansı Teşkilatı'nın toplandığını ifade eden Destici, “Konferansın sonuç Bildirgesi’nde büyük bir kararlılık vurgulandı. Mescidi Aksaya, Kudüs'teki ve Filistin'deki Müslümanlara sahip çıkılacağı noktasında büyük bir kararlılık vurgulandı. Bundan büyük bir memnuniyet duyduğumuzu buradan bir kere daha ifade etmek istiyorum. Bunun öncülüğünü Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının yapması Türkiye açısından da gurur verici bir durumdur" açıklamalarında bulundu.

“HASATIN TAM ORTASINDA BUNU YÜRÜRLÜĞE KOYMAK NEYİN NESİ”

Çiftçilerin sıkıntılarını da dile getiren Destici şunları söyledi:

 “Buğdayda taban fiyat 940 lira olarak açıklandı. Ama çiftçimiz buğdayı 860 liradan sattı. Buna devletimizin bir çare bulması lazım. Hükümet ya da bakanlık burada anlamsız bir uygulamaya imza attı. Tam hasat döneminde toprak mahsulleri ofisine bir yıl süreyle 31 Mayıs 2018'e kadar 750 bin ton Buğday ve arpa, 31 Temmuz 2018’e kadar 750 bin ton mısır ve 31 Ağustos 2018 tarihine kadar yüz bin ton gümrüksüz Pirinç ithal etme yetkisi verildi. Ne oldu bir anda buğday borsasında 900 TL’ye tonu satılan buğday 800 TL’ye indi. 800 TL’ye satılan arpa 700 TL’ye indi. Bunu anlamış değiliz. Zaten çiftçimiz mağdur ve perişan. Hasat döneminde bu ne demek oluyor, hasadı görürsün eğer gerçekten hasat Türkiye'nin ihtiyacını karşılamıyorsa çiftçi elindeki ürünü çıkarttıktan sonra hak ettiği değeri de verdikten sonra iki ay sonra bu yetkiyi verirsin hasadın tam ortasında tam Çiftçi ürün satarken bunu yürürlüğe koymak neyin nesidir? Bu Çiftçiyi perişan etmiştir. Dolayısıyla bu uygulamanın ertelenmesini ve burada oluşan mağduriyetinde Çiftçi açısından da bir an önce ortadan kaldırılmasının beklediğimizi ifade etmek istiyorum."

DHA

Etiketler: mustafa destici
Okunma Sayısı: 5296
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı