"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İçişleri Bakanı: 7 Haziran'daki seçim alanları şu anda geçerli değil

03 Ekim 2015, Cumartesi 13:24
İçişleri Bakanı Selami Altınok, sandıkların taşınması tartışmalarına ilişkin, "Sandıkların taşınması değil, sandık alanlarının belirlenmesi söz konusu çünkü şu anda belirlenmiş bir sandık alanı yok" dedi.

Altınok, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'yı ziyaret ederek, kentteki çalışmalar hakkında brifing aldı. 

Şeref defterini imzalayan Altınok, Türkiye'nin 1 Kasım'da yeniden seçimlere gideceğini hatırlattı. 

Vatandaşların demokratik haklarını huzur ve güven içinde kullanabilmeleri için Türkiye'nin 7 bölgesinde toplantılar planladıklarını, bunların sonuncusunu 8 ilden yetkililerin katılımıyla Gaziantep'te hayata geçireceklerini belirten Altınok, toplantıda güvenlik güçlerinin büyük oranda tamamladıkları çalışmaları değerlendireceklerini söyledi.

Seçimde güvenlik algısının en üst düzeyde sağlanması için çalışacaklarına dikkati çeken Altınok, "Malumunuz zaten 7 Haziran'da seçimleri yapmıştık. O yüzden bugüne ilişkin gerekli hazırlıklarımız mecut çünkü aradan 4 ay geçti. Arkadaşlarımız, gerekli tecrübe ve birikime sahip. Türkiye genelinde 1 Kasım'da güvenlik konusunda sorun yaşamadan seçimleri gerçekleştirmek istiyoruz. Seçim sonuçlarının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Altınok, sandıkların taşınması tartışmalarının hatırlatılması üzerine sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sandıkların taşınması' diye bir şey söz konusu değil. Dün, eski Kültür ve Turizm Bakanımız Ömer Çelik Bey de açıklama yaptı. Sandıkların taşınması değil, sandık alanlarının belirlenmesi söz konusu çünkü şu anda belirlenmiş bir sandık alanı yok. İl ve ilçe seçim kurulları, sandık alanlarını belirleyecek. Belirlenmemiş olan bir şeyin taşınması veya birleştirilmesi söz konusu değildir. 7 Haziran'daki seçim alanları şu anda geçerli değildir. 1 Kasım'da nerelerde sandık kurulacağı belirlenecektir ve o belirleme ne yönde olur, bilemiyorum.

Belirlendikten sonra itirazlar varsa YSK'ya gidilir ve konuşulur. İl veya ilçe seçim kurulları nasıl bir değerlendirme yaparsa yapsın, biz güvenlik boyutuyla ilgili tedbirlerimizi alacağız."

AA

Okunma Sayısı: 1915
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı