"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İdam cezası için uluslararası taahhütlerimiz var

16 Şubat 2015, Pazartesi 20:10
TBMM Başkanı Cemil Çiçek de Özgecan Aslan cinayetiyle ilgili başlayan "idamın geri getirilmesi" tartışmasına katıldı.

Çiçek yaptığı açıklamada "Türkiye'nin bir kısım uluslararası taahhütleri var. Bunları da ortaya koyarak, konuyu tartışmak lazım" dedi.

Parlamento Muhabirleri Derneği (PMD) Başkanı Göksel Bozkurt ve Yönetim Kurulu'nu kabulünde konuşan TBMM Başkanı Cemil Çiçek,  Özgecan Aslan'ın öldürülmesine ilişkin yorumlarda bulundu. 

"Böylesine vahşi ve gerçekten büyük bir şiddetle kınadığımız olayla ilgili hapis cezası veya dile getirilen tedbirler ne olursa olsun vatandaşın beklentisi idam edilmesidir." diyen Çiçek, "İdamla ilgili bir ceza uygulanmadığı sürece bu infiali tam karşılamak mümkün olmuyor. Bu vesileyle idam cezası yeniden, sayın bakanların da açıklamaları ile gündeme geliyor. Vatandaşın da bu yönde talebi var, bazı açıklamalar var.

Tabiatı ile bu konuyu tartışırken Türkiye'nin bir kısım uluslararası taahhütleri de var. Bunları da ortaya koyarak, tartışmak lazım. Değilse, sadece belli bir olay üzerinden tartışma yaparız, sonra sonuca varamayız. Sonra başka bir konu gündeme gelince, yine bu tartışmalar sonuçsuz kalır. Bu vesile ile idam cezası dahil, madem sayın bakanlar da gündeme getirdi, bu konuda farklı değerlendirmeler var, Türkiye'nin uluslararası taahhütlerini de gündeme koyarak, kamuoyu neyi talep ediyorsa bunları bilerek yapması, bizi daha sağlıklı sonuca ulaştırır diye düşünüyorum.

Bir defa daha bu olayı nefretle kınadığımızı ifade etmek istiyorum. Aileye sabırlar diliyorum. İnşallah bu cinayetler, vahşetler son olsun. Tabiatıyla ilgili komisyonumuz da çalışmalarını bitirince bunu da kamuoyuna takdim ederiz."  şeklinde konuştu.

AA

Etiketler: idam, ceza, cemil çiçek
Okunma Sayısı: 1179
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı