"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İnce, Erdoğan'ı bakkal çırağına benzetti

20 Mart 2015, Cuma 17:23
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Fıtratında aldatma-aldatılma olan bunları işten atmanın tam zamanıdır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Aldatıldım' sözlerini eleştiren İnce, aldatılan bakkal çırağı örneğini verdi. İnce, "Aldatan suçlu ise aldatılan suçlu değil mi? Bu soruyu sormayacak mıyız millet olarak? Birisi dese ‘aldatıldım, şirketi zarara uğrattım’ dese o şirketten bu genel müdürü atar mısınız atmaz mısınız? Daha da basitleştireyim. Bir bakkal dükkanına çırak alsanız, bakkal sizin olsa. Çırak dese ki, ‘Müşteri geldi, yıllarca beni aldattı’. O çırağı orada tutar mısınız? O zaman 7 Haziran’da fıtratında aldatma-aldatılma olan bunları işten atmanın tam zamanıdır." şeklinde konuştu.

Muharrem İnce, Yalova'da basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'Aldatıldım’ açıklamasını değerlendirdi ve Erdoğan’ı ‘kurnaz’ olarak tanımladı. İnce, "Hem dünya lideri hem de ‘aldatıldım, kandırıldım’ diyor. Aslında bunu kurnaz olarak tanımlıyorum ben. Başbakanken, HDP heyetiyle görüştüğü zaman ‘Başbakan sıfatıyla görüşmedim, AKP genel başkanı sıfatıyla görüştüm’ diyecek kadar kurnaz. Rahşan affından yararlanıp genel başkanımızı ‘Rahşan affından faydalandı’ diye suçlayacak kadar kurnaz. Kayseri’de ‘görüşen şerefsizdir’ dedikten sonra ‘Biz görüşmüyoruz, devlet görüşüyor’ diyecek kadar kurnaz. Muhalefetin grup toplantısı saatinde muhtarlarla toplantı yaparak ekranları millete kapatacak kadar kurnaz. Malvarlığı davasında çocuklarının düğününde takılan takılardan zengin olduğunu açıklayacak kadar kurnaz. Yolsuzluğun hesabını vermek yerine, yolsuzluğu ortaya çıkaranlardan hesap soracak kadar kurnaz. Camide ‘içki içtiler’ yalanına sarılıp, halkın dini duygularından yararlanacak kadar kurnaz. Kabataş’ta ‘70-80 kişi bir kadına saldırdılar’ deyip başörtülü kadınları tarafına çekmeyi düşünecek kadar kurnaz. Ayakkabı kutularını gözaltına aldıracak kadar kurnaz. Ama ‘aldatıldım’ diyor şimdi de. Bir yanda dünya lideri, diğer yanda da aldatıldım naraları atıyor. Peki, aldatan kim? Onu aldattığını söylediği kişilere, geçmişte ‘Bitsin artık bu sıla hasreti’ demişti ama ‘ne istediler de vermedik?’ sözlerini unutmuşa benziyor bugün. Birlikte yol yürüdüğü kişiler Recep Tayyip Erdoğan’ı aldattıysa, başkaları kim bilir neler yapmıştır. Eğer birlikte yol yürüdüğü kişiler onları aldattıysa Obama, Putin neler yapmıştır buna. Ben de doğrusu çok merak ediyorum." diye konuştu.

'ALDATILAN SUÇLU DEĞİL Mİ?'

Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Muharrem İnce, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bunun bir sır küpü vardı. Sır küpü, özel temsilcisi Öcalan’la görüşüyor mu? Görüşüyor. Peki, Öcalan bunları aldattı mı acaba? Yani geçmişte cemaat bunları aldattıysa acaba Öcalan bunları aldattı mı? Peki, aldatan suçlu ise aldatılan suçlu değil mi? Bu soruyu sormayacak mıyız millet olarak? Birisi dese ‘aldatıldım, şirketi zarara uğrattım’ dese o şirketten bu genel müdürü atar mısınız atmaz mısınız? Daha da basitleştireyim. Bir bakkal dükkanına çırak alsanız, bakkal sizin olsa. Çırak dese ki, ‘Müşteri geldi, yıllarca beni aldattı’. O çırağı orada tutar mısınız? O zaman 7 Haziran’da fıtratında aldatma-aldatılma olan bunları işten atmanın tam zamanıdır. Bunlar genel müdür de olsa başbakan da olsa bakkal çırağı da olsa fıtratında aldatılma var bunların. Bunları işin başından göndermemiz lazım. Sır küpü bununla birlikteydi. Başbakan aldatıldıysa, sır küpü de aldatıldı mı? Aldanıyorsun, bunu herkese kendin söylüyorsun ve MİT gibi önemli bir teşkilatın başına aldatılan birini getiriyorsun. Sır küpünü getiriyorsun. Hatta ve hatta milletvekili adayı olup olamayacağını öngöremeyen birisini, yani beni bu parti milletvekili adayı yapar mı diye öngöremeyen birisi gidip aday adayı olduktan sonra, aday adaylığını geri çeken birisi MİT gibi bir teşkilatı nasıl yürütebilir? En baştakinden müsteşarına, Bakanlar Kuruluna, bu kadar aldatılanlar, bu kadar saf yerine konulanların 7 Haziran’da bu milletin başından gitmesi lazım."

Okunma Sayısı: 1192
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı