"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kamuda VIP torpil iddialarına ilişkin suç duyurusu

13 Ocak 2015, Salı 11:59
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç'un gündeme getirdiği, Devlet Memurları Kanunu'nun istisnai memuriyeti düzenleyen hükmünün kötüye kullanıldığı iddialarına ilişkin suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu dilekçesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına veren Tanal, adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Söz konusu atamaların, kayırmacılık olduğunu ileri süren Tanal, "Anayasamız, uluslararası sözleşmeler ve ceza kanunumuz mevcut olan tüm pozitif kanunların hepsi bunu yasaklar ve karşılığında bir hapis cezası öngörür" dedi.

Tanal, dilekçesinde, "Kamu görevlileri hiçbir suretle bu görevlerini ve kanunen kendilerine tanınan hakları kötü niyetle kullanamazlar. Yıllardır bulundukları makam ve mevkileri eş, dost, akrabalarına haksız fayda sağlamak uğruna kullanan ve gece gündüz çalışarak, dershanelere paralar harcayarak kamuda görev alma hayali kuran vatandaşlarımızın maddi ve manevi zararına yol açan bu şahısların kanun önünde cezalandırılması gerekmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

Tanal, "tüm sorumlu yetkililer hakkında soruşturma yapılarak, kovuşturma açılmasını ve şüphelilerin cezalandırılmasına karar verilmesini" istedi.

Okunma Sayısı: 1656
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı