"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Kararsız seçmenlerin çoğu Ak Partili'

20 Haziran 2020, Cumartesi 18:28
MAK Danışmanlık'ın haziran ayında Türkiye genelinde yaptığı anket, olası bir seçimde var olan ittifakların hiçbirinin tek başına çoğunluğu sağlayamadığını gösteriyor.

Şirketin yaptığı duyuruya göre 12-17 Haziran tarihlerinde yapılan çalışmada, 2 bin 600 kişiye, "Yarın genel seçim olsa oyunuzu hangi partiye vereceksiniz?" sorusu yöneltildi.

Buna göre, kararsızlar dağıtılmadan önce AK Parti yüzde 30,6 oy alırken, onu yüzde 22,2 ile CHP, yüzde 9,5 ile İYİ Parti, yüzde 9,3 ile MHP ve yüzde 8,1 ile HDP takip etti.

Ankete katılanların yüzde 2,7'si Gelecek Partisi'ni, yüzde 2,6'sı Deva Partisi'ni yüzde 1'i ise Saadet Partisi'ni destekleyeceğini belirtti. Yüzde 13'lük bir kesim ise kararsız olduğunu söyledi.

Araştırmanın sonuçları ile ilgili açıklamada bulunan MAK Danışmanlık, "Bu araştırmada kararsızların ağırlıklı AK Partili seçmen olduğu dikkat çekicidir" ifadelerini kullandı. Bu seçmenlerin Gelecek Partisi'ne kayabileceği belirtildi.

Euronews Türkçe

Etiketler: kararsız seçmen, AKP
Okunma Sayısı: 4274
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Mustafa Altınbaşak

    21.6.2020 14:53:15

    Demokrat parti nerede arkadaşım, üstad söylemiş tekrar iktidar olacak diye

  • Şahin YAMAN

    20.6.2020 19:44:49

    Bunca yıl AKP ye oy verdim. Çıraklık dediler, Kalfalık dönemi dediler, Şimdide ustalık döneminde, görevlerini ustaca yapıyorlar. İşelerine gelmeyenleri tehdit ediyorlar veya fetöcü diye işten atıp hapse atıyorlar. Kanunlar ve hak hukuk zaten hepsini temizlik yapıyoruz diye, muhalefet olanları temizlediler . Lafı kısasıkeseceğim ama yapılan haksızlıklar çok. Herkes kendi yandaş ve medyasıyla birilerinden intikam alıyor. Olan bizim gibi alt kademe memurlara, vatandaşa oluyor..Maaşlarımız eridi, Emeklinin hali içler acısı asgeri ücretin altında maaş alıyor. Asgeri ücretli perişan, bazı emekliler vermiş olduğu %3 veya enfazla %5 zamlara hep sıkıntılı geçim hayatı. Bu güne kadar vatan millet kalkınsın dedim, Oy verdim ellerim kırılsaydı da vermeseydim.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı