"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kılıçdaroğlu: Bunu yapan kişiye insan denebilir mi?

19 Mart 2016, Cumartesi 21:36
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, İstiklal Caddesi'ndeki saldırıya ilişkin, "Bu ülkeye, bu ülkenin insanına yazık, günah" diye konuştu.

Partisinin ‘Genişletilmiş İl başkanları Toplantısı’ için Antalya’da bulunan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Muratpaşa Belediyesi’nin 19 projeyi içiren toplu açılış törenine katıldı. Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda gerçekleşen açılışta konuşan Kılıçdaroğlu, İstanbul’da yaşanan terör eylemi nedeniyle çok üzüntülü olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, “Vatandaşlarımız hayatını kaybetti. Özellikle küçük çocukların olması gerçekten bizi çok üzüyor. O küçücük çocuktan ne istorsunuz, ne günahı var. Bir insan bu kadar vicdansız, ahlaksız olabilir mi? Bunu yapan kişiye insan denebilir mi? Emin olun anlamakta zorluk çekiyorum. Bu ülkeye, bu ülkenin insanına yazık, günah” diye konuştu.

‘TERÖRE KARŞI DURMAK HEPİMİZİN ORTAK GÖREVİDİR’

Bir kentin sokaklarında, caddelerinde insanların rahat gezmesinin, evine huzur içinde gitmesinin, huzur içinde çalışmasının en temel insan hakkı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Ne oldu bize de Türkiye 14 yılda bu hale geldi? Ne oldu? İki şehidimizin daha Güneydoğu’dan bugün isimleri geldi. Hepimizin oturup düşünmesi lazım. Bu güzel ülkede hepimiz huzur ve barış içinde yaşayacakken nedir bu kavga, terör? Kim bu ortamı hazırladı, bunlara bu imkanları kim verdi? Bu ülkenin hükümeti nerede acaba? Kim bu işin sorumluları? Bunu sormayacak mıyız, sorgulamayacak mıyız? Belediye Başkanımız güzel hizmetler yapıyor. Emin olun alkışlayamıyoruz. Elimiz, kolumuz bağlı, dilimiz bağlanıyor. İnsanlara acıyoruz. Böyle bir vicdansızlığı kabul edemeyiz, etmiyoruz da zaten. Terör kimden ve nereden gelirse gelsin lanet okumak hepimizin ortak görevidir. Teröre karşı durmak hepimizin ortak görevidir. Ama buna ortam hazırlayanları da unutmamız gerekiyor. Kimler bu ortamı hazırladı ?”

Hükümetin izlediği politikaların Türkiye’yi getirdiği noktada Suriye, Mısır, Rusya ve Irak’la sorun yaşandığını savunan Kılıçdaroğlu, “Hangi gerekçeyle kavga ediyorsunuz. Cumhuriyeti kuranlar savaş meydanlarından geldi ama onlar savaşın ne kadar acımasız olduğunu en iyi bilen insanlardı. Cumhuriyeti kurarken bütün acıları yaşadılar. Tek arzuları, ‘Yurtta sulh cihanda sulhtu’ ” diye konuştu.

Türkiye’nin bu anlayıştan sapmaya başladığını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Bu ülkede biz, doğu, batı, kuzey, güney ayrımı, kimlik, inanç ayrımı yapmadan, insana ‘başımızın üzerinde yeri var’ diyerek beraber yaşamak istiyoruz. Vatanseverlik kimsenin tekelinde değil. Hepimiz ülkemizi seviyoruz, ülkemiz için çalışıyoruz. Çocuklarımıza güzel bir Türkiye bırakmak zorundayız. Olmuyorsa yanlışımız var demektir” dedi.

DHA

Okunma Sayısı: 1629
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı