"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kürt halkı adına ‘özyönetim’ ilan etmek yanlıştır

31 Aralık 2015, Perşembe 16:49
Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkan Vekili Necati Bayram, yayınladığı mesajda "Kürt halkı adına ‘özyönetim’ ilan etmek yanlıştır" dedi.

Bayram, “Bugünkü hendek ve barikat savaşını Kürt halkının ulusal demokratik hakları için bir mücadeleymiş gibi göstermek bir gafletten başka bir şey değildir. Kürt halkı adına ‘özyönetim’ ilan etmek, bu yönde karar kılmak, bunu halkın özgürlük ve demokrasi konusundaki beklentilerine yanıtmış gibi göstermek yanlıştır. Bu anlayış, Kürt sorununun çözümüne hizmet edebilecek bir anlayış değildir.” dedi.

‘Yeni yılı özgürlük ve barış yılı yapalım’ başlığı altında mesaj yayımlayan Necati Bayram, ‘özyönetim’ ya da ‘özerklik’ için, silaha, kana ve şiddete gerek olmadığına vurgu yaparak, şunları söyledi: “Devlet Kürt sorununun çözümüne yönelik, adil, demokratik ve kalıcı adımlar atacağı yerde, sorunu güvenlikçi politikalarla çözmeye havale ederek, sorunun çözümünü daha da zorlaştırmaktadır. Bu güvenlikçi politikaların sonucu halkımıza kan gözyaşı, göç ve yoksulluk getirmektedir. Kürt sorununun gerçek çözümü, eşit, adil ve demokratik federal bir yapı ile ancak anlam bulabilir. Bunun için önce üniter yapının değişmesi, yeni ve demokratik-sivil bir anayasanın yapılması gerekir. Kuşkusuz bu değişimler bugünden yarına olabilecek şeyler değildir, bunun için zamana ihtiyaç var.” 

Genel Başkan Vekili Bayram, diğer yandan 2015 yılının Türkiye’nin de bulunduğu bölge bakımından da çok hareketli geçtiğini hatırlatarak, HAK-PAR olarak, yeni yılda akan kanın durmasını, şiddet, gerilim ve operasyonların son bulmasını, var olan sorunların barışçıl yollarla çözülmesini, çatışmaların durması ve hayatın normale dönmesi için silahların çözüm aracı olarak görülmesinden vazgeçilmesini umut ettiklerini bildirdi.

Bayram, mesajında, “2016 yılının Özgürlük ve barış yılı olmasını diliyoruz. Bu vesile ile tüm vatandaşlarımızın yeni yılını kutluyor,özgür ve demokratik bir gelecekte, barış, huzur ve mutluluk dolu yarınlar geçirmelerini diliyorum.“ temennisini de iletti.

Okunma Sayısı: 1261
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı