"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kurtulmuş: Başımıza gelen birçok şey Suriye politikası sonucudur

19 Ağustos 2016, Cuma 10:05
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin bugün başına gelen ‘birçok şeyin’ Suriye’deki durum ve ‘Suriye politikasının bir sonucu’ olduğunu söyledi.

Hürriyet'ten Murat Yetkin'in haberine göre Kurtulmuş bu sözleri 17 Ağustos’ta bir grup gazeteci, öğretim üyesi ve düşünce kuruluşu temsilcisiyle 15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonrası görünüm üzerine sorular sorulduğu toplantı sırasında sarf etti.

“Başkaları da öyle, ama biz de geçerli bir politika ortaya koyamadık” diyen Kurtulmuş şöyle devam etti:

“Ben bunu yıllardır söylüyorum. Keşke zamanında geçerli bir barış perspektifi geliştirilebilseydi. Yakında inşallah dışarıdan zorlamayla değil, Suriye halkının kabul edebileceği bir çözüm bulunacaktır. Böyle bir süreç yaşanmaktadır. Burada Rusya ile ilişkiler önemli.”Rusya ve İran’ın Beşar Esad’a verdiği desteğin nasıl aşılacağı sorusuna gelince, Kurtulmuş Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İstanbul görüşmesiyle yanıt verdi: “Dolmabahçe görüşmesi ardından sorulunca ‘Esad’ın avukatı değilim’ demişti. Bence Rusya belli bir kişiye siyasetini bağlamayacaktır. Vekâlet savaşlarının sonu geldi. İnşallah bir çözüm buluruz.”Kurtulmuş’un bu sözleri Türkiye’nin Suriye politikası bakımından şimdiye dek resmi bir ağızdan yapılmış en üst düzey özeleştiri ve Ankara’nın Suriye siyasetinde bir dönüm noktasına geldiğini gösteriyor.

Etiketler: numan kurtulmuş, suriye
Okunma Sayısı: 3366
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • kubilay

    19.8.2016 21:37:46

    vakit öğle sonu,yatağına uzanmış ,elinde kocaman bir kitap ezberliyordu şişko laz ahmet.ilk başta hadis ezberliyor sandım.yaklaştım baktım kalınca bir arapça lügat.ne yapıyorsun kardeş deyince baştan sona lügatı ezberliyorum dedi.taaccüp ettim binlerce kelimeyi nasıl ezberlersin deyince .dikkat et vakit öğle sonu yani lazın kafası öğleden sonra iyi çalışır bilmez misin demesin mi. Belli ki vakit öğle sonu uydurukçası ile tünaydın sayın numan diyorum kafa çalışıyor demek.Senin bu dediklerini yıllar önce söyledik fakat bir farkla biz sabah söylemişiz öğleden sonra değil.

  • bora

    19.8.2016 20:00:52

    duyduk duymadık demeyin ben halife-i ruyi zemin.Bİlesiniz ki ben mazideki köhnelere benzemem ben farklıyım ben ne dersem o olur.parmak kaldırışım emirdir.demokrasi bize dışardan ithal edilmiş oyunbozanlıktır benim emrimin dışına kim çıka kafası vurula.devir teknoloji devri.meşveret ve ortak akıl denen nesne zaman kaybıdır.muhalefet edenler düşmandır,haindir.muhaliflik dur durak bilmez yükselişimizi engellemedir.benden başka herkes düşük profilde seyredecek hızım bir santim bile geçilmeyecek.Söylediklerim asla tartışılmayacak.işte ben sultan süleymanım.SURİYE KONUSUNDA YILLAR SONRA GELDİĞİMİZ NOKTA BU.ACI DEĞİL Mİ ?HANİ EN KISA ZAMANDA ŞAMDA CUMA NAMAZINI KILIYORDUK.EYVAH EYVAH.NERDESİN ÖNGÖRÜ NERDESİN MEŞVERET

  • sezen

    19.8.2016 17:04:46

    Azcı başka insanlara ve eleştirilere kulak verseydiniz;bugün yıkımış bir ülke olmayabilirdi ve yangın bize sıçramazdı.İstişare bir devletin temel dinamiğidir,ben yaptım oldu kabile mantığıdır

  • CESUR ADAM

    19.8.2016 11:14:18

    HAYIRLI SABAHLAAR,HAYIRLI CUMALAR YAHU AZ SABREDİN,'ŞAM'DA CUMA NAMAZI KILACAĞIZ,sende numan efendi tut şimdi SURİYE de .

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı