"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Liderler Davutoğlu'na tebrik telefonu açtı

03 Kasım 2015, Salı 08:32
Seçimden zaferle çıkan başbakan Ahmet Davutoğlu'na çeşitli ülkelerin liderlerinden tebrik telefonları geldi.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu telefonla arayarak 1 Kasım seçimleri nedeniyle tebrik etti. Başbakanlık'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:  

"Sayın Başbakanımız, 1 Kasım milletvekili genel seçimlerinin neticesi hakkında kendisini tebrik etmek üzere arayan Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’la görüşmüştür. 

Yunanistan Başbakanı Çipras, bölgesel ve uluslararası gelişmelerin Türkiye ve Yunanistan arasında güçlü bir işbirliğini her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulur kıldığını ifade etmiş; Kasım ayı içerisinde ikili ilişkiler ve başta göç krizi olmak üzere güncel gelişmeleri ele almak üzere ülkemizi ziyaret etmek istediğini ifade etmiştir. 

Sayın Başbakanımız Çipras’a teşekkür etmiş; kendisini ülkemizde ağırlamaktan memnuniyet duyacağımızı kaydetmiştir."

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu telefonla arayarak dün gerçekleşen seçimler nedeniyle tebrik etti. Başbakanlık'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:  

"Sayın Başbakanımız 1 Kasım seçimlerinin neticesi hakkında kendisini tebrik etmek üzere arayan Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'le görüşmüştür. 

Başbakan Şerif, seçim sonuçlarının Pakistan'da büyük mutlulukla karşılandığını ifade etmiş; Türkiye ve Pakistan arasındaki ilişkileri her alanda daha da geliştirmeye kararlı olduklarını belirtmiştir. 

Sayın Başbakanımız Navaz Şerif'e teşekkür etmiş; kendisinin de 31 Ekim'de Pencab eyaletinde gerçekleştirilen yerel seçimler için mevkidaşını tebrik etmiştir. 

Pakistan ve Afganistan'ı etkileyen deprem felaketinde hayatını kaybeden Pakistan vatandaşları için taziye dileklerini yineleyen Sayın Başbakanımız, Türkiye'nin bu konuda talep edilebilecek her türlü yardımı yapmaya hazır olduğunu vurgulamıştır."

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu telefonla arayarak seçimlerdeki başarısı nedeniyle tebrik etti. Başbakanlık'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas Sayın Başbakanımızı telefonla arayarak, 1 Kasım milletvekili genel seçimlerinin neticesi hakkında tebriklerini iletmiş; İsrail-Filistin ihtilafında yaşanan güncel gelişmeleri değerlendirmek üzere en kısa sürede ülkemizi ziyaret ederek, Sayın Başbakanımızla bir araya gelmeyi arzu ettiğini ifade etmiştir. 

Sayın Başbakanımız Abbas'a tebrik telefonu ve evvelce gönderdiği tebrik mektubu için teşekkür etmiş; Türkiye'nin Filistin ve tüm Filistinlilerin yanında durmaya kararlılıkla devam edeceğini vurgulamış; Abbas'ı ülkemizde ağırlamaktan her zaman memnuniyet duyacağımızı belirtmiştir."

DHA

Okunma Sayısı: 1889
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı