"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Medvedev’in iddiaları Meclis gündemine taşındı

01 Aralık 2015, Salı 12:12
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Medvedev'in ''IŞİD’e ait işletmelerde üretilen petrol ürünlerinin sevkiyatına dahil olan bazı Türk yetkililerinin bu süreçten elde ettiği doğrudan finansal çıkarlar göz önünde bulundurulduğunda, bu şaşırtıcı bir şey değil.'' şeklindeki iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

Söz konusu iddiaların önemine ve ciddiyetine dikkat çeken Tanal, Medvedev’in iddialarının doğru olup olmadığını ve bu hususun Rus jetinin düşürülmesiyle bir ilgisi bulunup bulunmadığını İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya verdiği şu soru önergesi ile sordu.

Ekan Ala'nın cevaplandırması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi veren Tanal, "24.11.2015 tarihinde Suriye sınırımızda TSK tarafından düşürülen Rus savaş uçağı nedeniyle Rus Haber Ajansı Sputnik‘e beyanat veren Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev; ‘Türkiye bu eylemiyle IŞİD militanlarını koruduğunu gösterdi. IŞİD’e ait işletmelerde üretilen petrol ürünlerinin sevkiyatına dahil olan bazı Türk yetkililerinin bu süreçten elde ettiği doğrudan finansal çıkarlar göz önünde bulundurulduğunda, bu şaşırtıcı bir şey değil.'" ifadelerini hatırlattı.

Tanal, Bakan Ala'ya şu soruları yöneltti:

"İddia edilen bu çok önemli konu hakkında tarafınıza yansımış herhangi bir bilgi bulunmakta mıdır?

IŞİD terör örgütüne ait işletmelerde üretilen petrolün sevkiyatı Türkiye toprakları üzerinden mi gerçekleştirilmektedir?

Türkiye üzerinden gerçekleştiriliyorsa bu sevkiyatın detayları hakkında Bakanlığınız bilgilendirilmekte midir?

Sevkiyat gümrük kapılarından resmi bir şekilde mi gerçekleştirilmektedir? Bu hususta herhangi bir kaçakçılık faaliyeti söz konusu mudur?

Güvenlik güçlerinin bu yönde bir tespiti var mıdır?

Medvedev’in iddia ettiği sevkiyat sürecine katılan Türk yetkililer kimlerdir?

IŞİD’le ortak yürütüldüğü iddia edilen petrol ürünleri sevkiyatı ile Rus savaş uçağının düşürülmesi arasında bir bağlantı var mıdır?

Söz konusu savaş uçağı ekonomik ilişkileri güçlendirmek ve petrol üreticilerini memnun etmek amacıyla mı düşürülmüştür?

Medvedev’in iddia ettiği üzere hükümetin, IŞİD militanlarını korumak gibi bir gayesi mevcut mudur?

Eğer böyle bir husus söz konusu ise Dünya’daki ülkelerin tamamına yakınının terör örgütü listesine aldığı IŞİD’i korumak uluslararası savaş hukuku ilkelerine ve teamüllere aykırılık teşkil etmemekte midir?

Hükümetin ve özellikle Bakanlığınızın bu hususta bir sorumluluğu doğmamakta mıdır?"

Okunma Sayısı: 1609
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı