"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mehmet Ali Talat: Tecridin en büyük acısını Kıbrıslı Türkler yaşadı

24 Aralık 2014, Çarşamba 10:32
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıslı Türklerin uluslararası platformda tecrit edildiğini söyledi. Talat, tecridin en büyük acısını Kıbrıslı Türklerin yaşadığını kaydetti.

Akhisar Genç İşadamları Derneği’nin (AGİAD) daveti üzerine Manisa’ya gelen KKTC 2. Cumhurbaşkanı Talat, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ı ziyaret etti. Burada konuşan Mehmet Ali Talat, yıllardır verdikleri mücadeleyi şimdi de pekiştirmek için mücadele verdiklerini söyledi. Ayakları üzerinde duran bir ekonomi ve kimliğini koruma, varlığını sürdürme mücadelesi verdiklerini belirten Talat, “Bundan sonra da bunu pekiştirme mücadelesi veriyoruz. Türkiye ile birlikte yürüttüğümüz siyasetle Kıbrıs sorununu nihai olarak çözümlemeye çalışıyoruz. Nihai çözümün hem Türkiye açısından hem de Kıbrıslı Türkler açısından ve tabi ki bölgemiz açısından çok büyük yararı olacağını düşünüyoruz.” dedi.

Akdeniz’i bir barış havzası haline getirebilmenin ön koşulunun Kıbrıs sorununun çözümü olduğunu altını çizen Talat, “Bunun farkındayız. Burada en büyük rol aslında bizlere düşmektedir. Bizler derken, başta Kıbrıslı Türkler olmak üzere, Türk tarafına yani Türkiye ve Kıbrıslı Türklere düşmektedir. Çünkü uluslar arası platformda tecrit edilmiş olan Kıbrıslı Türklerdir. Tecridin en büyük acısını Kıbrıslı Türkler yaşamaktadır ve tabi ki Türkiye’de yaşamaktadır. Türkiye Avrupa Birliği (AB) bağlamında, uluslararası ilişkiler bağlamında bu sıkıntıları yaşamaktadır. Kıbrıslı Türkler de tecrit bağlamında bu sıkıntıları yaşamaktadır. O nedenle adım atma görevi bizimdir ve biz o adımları atmaya hazır olduğumuzu ifade ediyoruz.” diye konuştu.

Kıbrıs’ta başlayamayan müzakerelerin biran önce başlayabilmesi için çaba ortaya koyduklarını aktaran Talat, “Bu çabaların başarıya ulaşması ve müzakerelerin yeniden başlamasının bir ilk adım olacağını düşünüyoruz. Nihai çözüm olmayabilir bu ama, bir ilk adım olur ve dünyanın da ilgisiyle bir takım ilerlemeler sağlanabilir. Şimdi hedef budur. Bu konuda da doğru politikanın Kıbrıs sorununun çözümü yönünde ilerleme olduğunu bir kere daha ifade etmek istiyorum.” dedi.

Talat Valilik ziyaretinin ardından beraberindeki heyet ile birlikte Manisa Genç İşadamları Derneği (MAGİAD)’ni de ziyaret etti.(Cihan)

Okunma Sayısı: 1196
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı