"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Meşhur tartışmayı hatırlattı: AKP'li başkan AKP'li eski başkanı suçladı!

04 Eylül 2015, Cuma 14:28
Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesinin AKP'li belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, kapandıktan sonra Sarıoğlan Belediyesi’ne devredilen Çiftlik Belediyesi’ni 4 milyon lira borçla aldıklarını açıkladı.

Bir gazetenin bu borçtan dolayı belediyeye icra geldiği yönündeki haberi üzerine açıklama yapan Başkan Yıldız, adı geçen borç ve icra işleminin eski Çiftlik Belediyesi’nin AKP'li belediye başkanından kendilerine devren geçtiğini söyledi.

Bu suçlama şeklinde algılanan ifadeler ülke olarak daha önceden şahit olunan Melih Gökçek ve Bülent Arınç arasıdaki tartışmayı hatırlattı.

Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, belediyeye icra geldiği yönündeki haberlerle ilgili yazılı açıklama yaptı. Başkan açıklamasında, “Seçildiği partiden iktidar partisine, şahsi çıkarı ya da belediye borçlarından kurtulmak için geçmedim. Çiftlik Belediye binasını, 30 Mart seçimlerinden önceki borçlara karşılık olarak gösterdik. Aksi takdirde, eski belediyelerin borçları yüzünden icralık olmayan bir şeyimiz yoktu. Bugün iflas etmiş bir belediye idik. Bunlardan kurtulmak ve icraları bir araya toplamanın yolu bu idi.” dedi.

Belediyenin kasasının dolması için hiç kimsenin onuru, şerefi, haysiyetini ayaklar altına alarak parti değiştirmeyeceğini söyleyen Başkan Ali Osman Yıldız, icra yolu ile malı satılan sadece Sarıoğlan Belediyesi olmadığını ifade etti.

Başkan Yıldız, 30 Mart 2014’te, ilçeye bağlı 6 belediyenin toplam 11 milyon lira, yani 11 trilyon borcu, icralık olmayan mallarının da bulunmadığını belirterek şunları söyledi:

“Sarıoğlan Belediye Başkanlığı görevine kasası boş bir belediye devralarak adım attım. Bana devredilen 6 belediye içinde en fazla borçlu olanı ise Çiftlik Belediyesi idi.

Bu belediyenin bize borcu yaklaşık 4 milyon lirayı buluyor ve tüm taşınır-taşınmaz malları ve hatta araçları da icralık idi. İlk yıl, bu borçların ödenmesi, borçların bir çatı altında toplanması, zamana yaygınlaştırılarak belediye hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi ve halka daha çok hizmet için programlar yaptık. Şu an bu konuda, halkın takdiri ve teşekküründen dolayı iyi gittiğimizi sanıyorum.

Öyle ki, belediyemizden çalışmadığı ve hak etmediği halde, fatura keserek para almak isteyen firma ile sözleşmeyi de iptal ettik. Eski borçların toplanması sırasında, çoğu borçları Çiftlik eski belediye hizmet binasında topladık. Biz bu binanın satılmaması, belediyemizde kalması içinde halen büyük çaba harcıyoruz.

Ayrıca, belediyemizde sözleşmeli olarak çalışırken, uygunsuz çalışma ve hareketlerinden dolayı işine son verdiğimiz bir kişi de oldu. Belediyemizi gerek sosyal paylaşımda gerekse çeşitli iftiralar ile yıpratmaya çalışan kişi ve kuruluşlar hakkında da yasal işlem başlattık.”

Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, göreve geldiği günden bu yana, kıt imkanlarla yaptığı hizmetlerin bundan sonrası içinde örnek olacağını kaydetti.

Başkan Yıldız, belediyeyi, kendisini ya da personeli yıpratmak isteyenlerin asıl Sarıoğlan’a ve halkına zarar verdiğini, artık herkesin kendilerine yardımcı olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Başkan Yıldız’ın, en yüksek borcu bulunduğunu ifade ettiği Çiftlik Belediyesi’nin son başkanı ise AK Partili Ali Taştan idi. 

Okunma Sayısı: 3029
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı