"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'MİT Müsteşarı Hakan Fidan AKP’nin il başkanı değil'

05 Aralık 2014, Cuma 20:40
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan’ın kısa bir süre önce oğlunu evlendirdiğini hatırlatarak, düğüne CHP ve MHP’den kimsenin davet edilmediğini söyledi.

Tekin , “Hakan Fidan, AKP İl Başkanı değil çok önemli bir devlet kurumunun başında. Fakat oğlunun düğününe baktığınızda CHP ve MHP’nin olmadığını görürsünüz. O düğünde AKP’nin bütün cenahı vardı ama CHP ve MHP yoktu. Bu fotoğraf bile başlı başına işleyişi gösteriyor.” diye konuştu. 

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, İzmir temasları kapsamında beraberinde CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve il örgütü yöneticileriyle birlikte İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek Başkan Atila Sertel ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. 

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, AKP’nin ciddi bir oy kaybı yaşadığını iddia ederek, “Havuz medyası gibi havuz araştırma şirketleri var. Son üç aydır bu havuz araştırma şirketlerinin herhangi bir araştırmasına rastlamıyoruz. Acaba neden? Çünkü AKP’nin oy oranı şuan yüzde 35 civarında. Sebebi budur. Genel seçimlerde CHP tek başına iktidar olacak.” dedi. 

“DEVLET HERKESİN GÜVENCESİ OLMALI”

Ziyarette, son günlerde basına yansıyan dinlemelerle ilgili de açıklamalarda bulunan CHP Genel Sekreteri Tekin, şunları söyledi: “2012 yılında bir gazete CHP, MHP, gazeteci ve bazı vekillerin izlendiğine ve dinlendiğine ilişkin bir haber yaptı. Normal bir demokratik ülkede iktidarın derhal buna müdahale etmesi gerekirdi, ama yapılmadı. Bugüne kadar bekledik ama bu konuda hiçbir adım atılmadı. Yalnızca iki açıklama geldi. Dönemin Ulaştırma Bakanı “ne korkunuz var” dedi, geçiştirmeye çalıştı. Recep Tayyip Erdoğan’da, ‘Sayın Kılıçdaroğlu nefesini bile dinliyorum’ dedi. O dönemde ben de, bir soru önergesi verdim bununla ilgili, fakat bunlar hep geçiştirildi, cevap verilmedi. Taki 17-25 Aralık’a kadar. ‘Korkunuz yoksa niye tereddüt ediyorsunuz’ diyenlerin tamamının, yolsuzluğa bulaştığını gördük. Sayın Kılıçdaroğlu, çok önemli bir devlet adamıdır. Eğer bir ülkenin Başbakanı ana muhalefet liderinin söylediğini ciddiye alıp soruşturmuyorsa, orada ciddi bir yanlış vardır. Biz CHP olarak Türkiye’de olup bitenleri çok iyi izliyoruz. Biz devletin kurumlarının herkesin güvencesi olmasını istiyoruz.”

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atila Sertel de, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin’i cemiyet çatısı altında ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. 

Okunma Sayısı: 1383
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı