"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

''Obama'yı arayıp 'Rıza bizi kandırdı' diyerek işin içinden sıyrılmak isterler mi?''

24 Mart 2016, Perşembe 10:13
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, gündemi değerlendirdi.

Vural, Türkiye'nin yanlışlardan ders alarak teröre karşı safların sıklaştırılması, aynı hatalara tekrar düşülmemesi gerektiğini vurgulayarak, Rıza Sarraf'ın ABD'de tutuklanmasına ilişkin, "Bütün bu süreç içinde 'Paralel kandırdı, Esad kandırdı, PKK kandırdı.' Şimdi de yarın Obama'yı arayıp 'Rıza bizi kandırdı' diyerek işin içinden sıyrılmak isterler mi? Kiminle ilgili hangi kozlar kimin elindedir ve bu kozlar ne zaman nerede kullanılacaktır? Ey Davutoğlu, bu konuda kararlı davranmanı istiyoruz. Var mı yüreğin? Hodri meydan. Mecliste parmakları Rıza Sarraf ile ilgili dosyaları aklamak için kullanan iradene yönelik olarak hodri meydan. Biz de el koyalım, işi kapatmayalım. Bunun arkasında hangi gerçek ortaklar varsa bunu çıkarmaya yönelik bir irade kullanmaya davet ediyoruz" dedi.

Terörün hedefinin Türkiye Cumhuriyeti devleti, milletin birlik ve bütünlüğü olduğunu vurgulayan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ancak iktidarın, terörün hedefinin hükümet olduğunu düşünerek bir yanlışın içine girdiğini belirtti. Vural, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Brüksel'de terör örgütünce kurulan çadıra yönelik tepkilerinin haklı ve doğru olduğunu dile getirdi. Vural, ancak çözüm süreci boyunca Türkiye'de yaşanan bazı gelişmelere, afişlere ve bilboardlara izin verilmiş olmasının ise çelişkili bir durum yarattığını savundu. Vural, "Yabancılar üzerinden onları suçlayarak bir tepki dile getiriyorsan önce iğneyi bir kendine batır bakalım. 'Evinizin önünü süpürün' dedikleri takdirde ne cevap verecekler doğrusu merak ediyorum." dedi. Konuşmasında dokunulmazlıklara ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Vural, terör örgütüne destek verenlerin, yandaşlık yapanların, siyasi olarak savunuculuğunu yapanların millet iradesini temsil etmeye hakkı olmadığını söyledi.

"KİMİNLE İLGİLİ HANGİ KOZLAR KİMİN ELİNDE" 

İş adamı Rıza Sarraf'ın ABD'de tutuklanmasına ilişkin olayın hangi boyuta ulaşacağını merak ettiklerini belirten Vural, "ABD hangi bilgilere sahip, Rıza Sarraf kimleri acaba orada ifade edecek, doğrusu merak ediyoruz. ABD'nin kendi milli güvenliği için yürüttüğü bir soruşturmada, burada ulaşılan bilgiler, Türkiye'nin milli menfaatine aykırı olarak kullanılmak istenirse bunlar bir koz, tehdit aracı olarak kullanırsa hangi milli menfaatlerimizin tehlikeye gireceğinin takdir edilmesini derin araştırmacı gazetecilere ve yorumculara bırakmak istiyorum. Kiminle ilgili hangi kozlar kimin elindedir ve bu kozlar ne zaman nerede kullanılacaktır?" diye sordu.

"YARIN OBAMA'YI ARAYIP 'RIZA BİZİ KANDIRDI' DİYEREK İŞİN İÇİNDEN SIYRILMAK İSTERLER Mİ?" 

Takip altında olduğu söylenen Rıza Sarraf'a ABD'nin vize vermiş olmasının da dikkat çekici bir durum olduğunu belirten Vural, Sarraf'ın içinde bulunduğu ilişkileri açıklayarak kendini mi kurtarmak istediğinin de bir soru olarak ortada olduğunu dile getirdi. Vural, "Bütün bu süreç içinde 'Paralel kandırdı, Esad kandırdı, PKK kandırdı.' Şimdi de yarın Obama'yı arayıp 'Rıza bizi kandırdı' diyerek işin içinden sıyrılmak isterler mi?" diye sordu. Oktay Vural, iddianamenin bir örneği olduğunu söylediği bazı belgeleri gazetecilere gösterdi. Vural, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'de gerçekten bağımsız ve tarafsız bir yargıya ne kadar ihtiyaç olduğu ve bu kara paranın arkasındaki gerçek iş ortaklarının kim olduğunu hepimiz hep birlikte Türk yargısından öğrenmek istiyoruz. Bunu takip etmesi gereken Türk yargısıdır. İvedilikle bu dosya yeniden açılmalı ve Türk milleti adına bunun takibi yapılmalıdır. Ey Davutoğlu, bu konuda kararlı davranmanı istiyoruz. Var mı yüreğin? Hodri meydan. Mecliste parmakları Rıza Sarraf ile ilgili dosyaları aklamak için kullanan iradene yönelik olarak hodri meydan. Biz de el koyalım, işi kapatmayalım. Bunun arkasında hangi gerçek ortaklar varsa bunu çıkarmaya yönelik bir irade kullanmaya davet ediyoruz."

"MECLİS BAŞKANI 17-25 ARALIK MECLİS SORUŞTURMASININ YENİDEN GÜNDEME GELMESİ İÇİN BİR ADIM ATMALI" 

Vural, bir başka soru üzerine, "İnşallah Meclis Başkanı da bu konuda inisiyatif kullanmak suretiyle 17-25 Aralık Meclis soruşturmasının yeniden gündeme gelmesi konusunda da bir adım oluşturur. Sayın Meclis Başkanı'nın bu konuda kamuoyunu tatmin edecek bir inisiyatifin Meclis'te oluşturulmasını istemesi gerektiği kanaatindeyim" ifadelerini kullandı.

DHA

Okunma Sayısı: 1983
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı