"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Özgündüz: Soruşturma komisyonunda suçla ilgili deliller yok edilmiş

05 Şubat 2015, Perşembe 14:56
CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, dört eski Bakanla ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu'nda, soruşturma konusu olan suçla ilgili delillerin yok edildiğini, gizlendiğini ileri sürdü.

Özgündüz, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, son toplantısını 22 Aralık tarihinde yapılması gereken karar toplantısının 5 Ocak gününe ertelendiğini anımsattı.

Bu süre içinde komisyonun herhangi bir yazışma yapıp yapmadığına, örneği alınmadan iade edilen evrak olup olmadığına yönelik TBMM Başkanlığı'na soru önergesi sunduklarını belirten Özgündüz, "Meclis Başkanlığı'nın verdiği cevapta olay doğrulanmaktadır. Yani, 'Biz örneğini almadan bir kısım evrakları inceledik ve iade ettik' diyor. Komisyon Başkanı Hakkı Köylü, incelemiş ve kendisine göre komisyonla ilgili görmediği evrakları ilgili birimlere, örneğini almadan iade etmiş. Bu delil karartmadır, suça iştiraktir" diye konuştu.

Özgündüz, şöyle devam etti:

"Yine biz CHP olarak, Meclis Başkanlığı'na yazı yazarak, komisyon raporu Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmeden önce milletvekillerinin incelemesi için dosya ve delillerin açılmasını istemiştik. Meclis Başkanlığı da bizim yazımız üzerine, 15 Ocak tarihli yazısı ile bunların incelemeye açıldığını belirtti. 

Ancak, Meclis Başkanlığı, 'Bunları incelemeye açtım' dedikten yaklaşık bir hafta önce, 9 Ocakta zaten komisyon birçok dosyayı iade etmiş. Anlıyoruz ki Komisyon Başkanı kendiliğinden, komisyon üyelerine haber vermeden, dosyada, bizzat soruşturma konusu olan suçla ilgili delilleri yok etmiş, gizlemiş, kaçırmış. Dolayısıyla Meclis Başkanlığı da bu suça iştirak ediyor.

Sayın Başkan, siz TBMM Başkanısınız, AKP'nin Meclis Başkanı değilsiniz. Sen bana yazarken 15'inde, aslında 9'unda zaten göndermişsin. Suç delillerinin bir kısmı yok edilmiş. Bu işin peşini bırakmayız. Komisyon Başkanı da bu işle görevli Meclis personeli de suç işlemiştir. Meclis Başkanı da bu suça iştirak etmiştir." 

AA

Okunma Sayısı: 1276
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı