"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sezai Temelli: Türk Kürtsüz, Kürt Türksüz olmaz

22 Haziran 2019, Cumartesi 09:24
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, "Diyeceğiz ki Türk Kürtsüz, Kürt Türksüz olmaz. Diyeceğiz ki, İstanbul'da da, Van'da da, Hakkari'de, Şırnak'ta, Adana'da, Mersin'de, Türkiye'nin her yerinde, Karadeniz'de, İzmir'de, bir aradayız, yan yanayız" dedi.

Temelli ve HDP milletvekilleri, Küçükçekmece Kanarya Mahallesi’nde düzenlenen halk buluşmasına katıldı.  Pazar yerinde düzenlenen mitingde konuşan Temelli, barış ve demokrasi mücadelesinden vazgeçmediklerini, seçimlere bu düşünceyle gittiklerini söyledi. 

Temelli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Diyeceğiz ki Türk Kürtsüz, Kürt Türksüz olmaz. Diyeceğiz ki İstanbul'da da Van'da da Hakkari'de, Şırnak'ta, Adana'da, Mersin'de, Türkiye'nin her yerinde, Karadeniz'de, İzmir'de, bir aradayız, yan yanayız. Ortak vatanımızda, demokratik cumhuriyet için geliyoruz, mücadelemizi büyütüyoruz. Demokratik, çoğulcu, cumhuriyet için radikal demokrasi mücadelemizle, demokratik ulus mücadelemizle yerel iktidarları değiştiriyoruz, Türkiye'yi değiştiriyoruz." 

Sezai Temelli, Türkiye'nin ittifaklarla kamplaştırıldığını savunarak, "Bu ülkede beka sorunu yok, ortak vatanımızdayız. Dağ gibi sorunlarımız var." ifadelerini kullandı. 

31 Mart seçim sürecinde sert bir dil kullanıldığını iddia eden Temelli, "Bu ülkenin eşit yurttaşlarıyız. Bu ülkede eşit koşullarda, herkesin sahip olduğu haklarla yaşayacağız. Bunu artık içinize sindirin ve köken meselesini bir kenara bırakın. Eşit yurttaşlık temelinde, hep beraber, yan yana yaşayacak bir ülkeyi gelin hep birlikte var edelim." dedi. 

Etiketler: Türkiye, Türk, Kürt, kardeşlik
Okunma Sayısı: 1692
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı