"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

SGK'nın uğratıldığı zarar ne kadar?

15 Eylül 2021, Çarşamba 23:05
SP Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e 2003-2021 tarihleri arasında SGK’nın uğratıldığı zarar miktarını sordu.

Son yıllarda bahsi geçen SGK’daki yolsuzlukların kamuya maliyetinin milyarlarca lira olduğu ifade edildiğini, bu bağlamda başlatıldığı hatırlatan Karaduman, Meclis Başkanlığı’na verdiği önergesinde şu soruları yöneltti: “2003-2021 tarihleri arasında SGK’nın uğratıldığı zarar miktarı nedir? SGK’da hâli hazırda yürütülen soruşturma sayısı kaçtır? SGK’da yapılan görevden almaların ilgili soruşturmalarla bağı nedir? Geçmişte olan yolsuzluklar sonucu oluşan zararın tazmini sağlanmış mıdır? Hâli hazırda görevde olan bir Bakan’ın yakın akrabasının yöneticisi olduğu INVAMED şirketi de bu soruşturma kapsamında mıdır? Pandemi sürecinde medikal malzemelerin satış fiyatının çok üzerinde alınarak SGK’nın uğratıldığı zarar ne kadardır? Bu soruşturmalar sonucunda cezai ve idari yaptırım uygulanan kamu ve özel kişi, kurum ve kuruluşlar nelerdir? Gümrük fiyatının çok üzerinde onlarca kat fazla fiyata devlete satılan ilâçların teminiyle ilgili herhangi bir tedbir uygulanmakta mıdır? Uygulanan bir tedbir yoksa bir bu yönde bir çalışma var mıdır?”

Ankara – Ahmet Terzi

Okunma Sayısı: 1304
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    16.9.2021 10:17:57

    465 Tl'ye ithal eidlen ilaç,SGK ya 22 000 Tlye yakın fiyatla veriliyorsa bunda ne var yahu diyenlere EL İNSAAAF deriz.Siz emekli,işçi,çalışana çay kaşığı,yandaşalra EKSKAVATÖR KEPÇESİ ile kamu kaynaklarını verirseniz.Basına muhalif medya olduğunda basın kartlarında,resmi ilanları kısmaya,yağmurlu havada susuz bırakacak vicdansızlığı yapıyorsanız ÇOOOK ŞEY SÖYLEMEDEN HASBÜNALLAHİVENİĞMELVEKİİİL dmek en doğru ve sağlam istingah olur derim.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı