"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sinan Oğan: Kilis'i hem IŞİD hem de PYD vuruyor

08 Mayıs 2016, Pazar 17:53
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan adaylarından Sinan Oğan, Kilis ziyaretinde yaptığı açıklamada, "Bölgeden Türkiye'ye füze atan sadece IŞİD değil. IŞİD terör örgütü ile beraber PYD terör örgütü de Türkiye'ye füze atıyor." dedi.

Eski MHP Milletvekili Sinan Oğan, Kilis'i ziyaret etti. Eski teşkilat üyeleri tarafından karşılanan Oğan, bir restoranda yaptığı açıklamada, Kilis'e siyaset yapmak ya da MHP Genelkurul çalışması yapmak amacıyla değil, Kilislilere destek olmak için geldiğini söyledi.

Kilis'e sadece IŞİD'in değil PYD'nin de füze attığını öne süren Oğan, şöyle konuştu: "Bizim karşımızda bir tek IŞİD yok. Aynı zamanda PYD'nin de bölgeden Türkiye'ye füze fırlattığı kanaatindeyiz." dedi. Basın mensuplarının bunun bir tespit mi değerlendirme mi sorusuna Oğan, "Hem tespit hem değerlendirme. Bölgeyi yakından incelediğimizde, yerel kaynaklarla konuştuğumuzda ortaya çıkan analizimiz şudur ki, bölgeden Türkiye'ye füze atan sadece IŞİD değil. IŞİD terör örgütü ile beraber PYD terör örgütü de Türkiye'ye füze atıyor. PYD'nin atmakta amacı şudur: Türkiye'nin karşı saldırısıyla IŞİD mevzilerinin vurulması, açılacak alanın PYD tarafından da işgal edilmesi. Dolayısıyla PYD Türkiye'yi adeta kendine kalkan olarak kullanıp, Türkiye üzerinden de mevzi kazanmaya çalışıyor. O sebeple IŞİD ile PYD'nin o anlamda bölgede Türkiye'ye karşı hedeflerinin de aynı olduğunu söylemek mümkündür." şeklinde cevap verdi.

Bölgede Türkiye'ye karşı bir düşman koalasyonu oluşturulduğunu savunan Oğan, "Bugün karşımızda PKK PYD terör örgütü, onunla beraber koalisyon yapan Rusların, Amerikalıların, İranlıların, İsraillilerin Türkiye'nin karşısında sınır bölgesinde ne kadar Türk düşmanı var, onlarla kol kola olduğunu görüyoruz. Zaman zaman IŞİD ile PYD arasında çatışma yaşansa da zaman zaman işbirliği olduğunu da unutmamak lazım." dedi.

Etiketler: sinan oğan, mhp, ışid, kilis
Okunma Sayısı: 2060
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı