"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tanrıkulu'ndan KHK eleştirisi: 30 günlük gözaltı süresi tek başına işkencedir

15 Ağustos 2016, Pazartesi 14:57
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Şırnak ve Hakkari'nin il olmaktan çıkarılmasının yanlış bir karar olduğunu belirterek, "Türkiye'nin bir bölgesindeki yurttaşlarımızı karşımıza alarak onların taleplerine aykırı şekilde bir ilin ilçe yapılması yurttaşlarımızı bu Cumhuriyetten koparacak adımdır" dedi.

TBMM'de basın açıklaması yapan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, kendilerine darbe girişiminde bulunduğu iddiasıyla tutuklanan veya gözaltına alınanlara işkence uygulandığı yönünde şikayet geldiğini bildirdi.

Tanrıkulu, Türkiye'de darbe ve darbecilerle mücadelenin insan haklarına saygıyı esas alınarak yapılması gerektiğini savunarak, "Çıkarılan KHK'lar insan haklarını askıya alan KHK'lardır. 30 günlük gözaltı süresi tek başına işkencedir. Bu sürenin derhal kısaltılması lazım. Gözaltında olanların avukata erişim yasağını kaldırılması, ailelerle görüşülmesinin sağlanması lazım. Hükümet hızla insan haklarına saygıyı esas alacak bir girişiminin olması lazım" diye konuştu. Sezgin Tanrıkulu, bu hafta Meclis Genel Kurulu'nda Şırnak ve Hakkari'nin il olmaktan çıkarılacağı kanun tasarısının görüşüleceğini anımsatarak şunları söyledi: "Şırnak ve Hakkari'nin il olmaktan çıkarılması son derece yanlıştır. Türkiye'nin bir bölgesindeki yurttaşlarımızı karşımıza alarak onların taleplerine aykırı şekilde bir ilin ilçe yapılması yurttaşlarımız bu Cumhuriyetten koparacak adımdır. Hükümetin genel kurulda görüşülecek konuyu yeniden gözden geçirmesi ve Şırnak ile Hakkari'nin il olarak kalması için gerekli adım atmasını bekliyoruz. Gerekirse Cizre ve Yüksekova il olur ama Hakkari ve Şırnak'ın il olmaktan çıkarılması yanlış olur."

DHA

Okunma Sayısı: 4017
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • ferhat

    15.8.2016 21:51:30

    Günaydın.Atı alan Üsküdarı çoktan geçti

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı