"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tarım Bakanı’ndan yoruma açık sözler

07 Şubat 2019, Perşembe 17:07
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tarımı olmayan ülkenin mutfağı olmayan eve benzediğini belirterek, “Yakın gelecekte dünyayı doyuran ülke, dünyanın lideri olacak.” dedi.

Bakan Pakdemirli, Fuar İzmir’de düzenlenen 14. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın açılışında yaptığı konuşmada, bereketli topraklar üzerinde kurulu Türkiye’nin şifalı kaynaklara, binbir çeşit ürüne sahip olduğunu söyledi.

Dünyanın çok hızlı değiştiğini, dünya ekonomisini belirleyen en önemli faktörün tüketenlerin ihtiyaçları ve beklentileri olduğunu belirten Pakdemirli, “Küresel ölçekte tarım, hayvancılık ve gıda sektörünün önemi arttı. Bir devlet için savunma ve yerli silah sanayi ne kadar önemliyse o devlet için tarım da o ölçüde öneme sahiptir. Yakın gelecekte dünyayı doyuran ülke, dünyanın lideri  olacak. Tarımı olmayan ülke, mutfağı olmayan eve benzer.” diye konuştu.  Pakdemirli, ayrıcaTürkiye’nin tarımsal hasılada Avrupa’da birinci, dünyada 7. sırada olduğunu, son 16 yılda tarımsal desteklerin artmasıyla her alanda üretim miktarlarının da yükseldiğini söyledi.

AA

Etiketler: pakdemirli
Okunma Sayısı: 1451
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı