"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

''Türkiye'de özgürce herkes istediği gibi konuşuyor, istediğini söylüyor''

05 Mart 2017, Pazar 00:06
Başbakan Yardımcısı Canikli, Ekonomi Bakanı Zeybekci ve Adalet Bakanı Bozdağ’ın katılacağı etkinliklerin iptal edilmesine tepki gösterdi ve “Türkiye hiç olmadığı kadar özgür bir ülke” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin yurtdışında katılacağı etkinliklerin iptal edilmesine bir tepki de Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’den geldi.

Canikli, şöyle konuştu: “Bu davranış baskıcı ve faşizan bir yaklaşım biçimidir. İfade özgürlüğünün ortadan kaldırılmaya çalışılmasıdır. Referandum için halkın düşüncesini almak istiyor ve önerilerimizi sunuyoruz, bilgilendirme toplantıları yapmak istiyoruz. En temel hak olan ifade özgürlüğümüzü kullanmak istiyoruz ama maalesef bunu engelliyorlar. Bu faşizan yaklaşım kabul edilemez, tüm dünyanın da bunu görmesi gerekir.”

“Türkiye'de özgürce herkes istediği gibi konuşuyor, istediğini söylüyor. Hakaret derecesine varan yaklaşımlar dahil olmak üzere” diyen Canikli, “Dünyanın hiç bir ülkesinde hakaret ve küfre varan bu yaklaşıma müsamaha gösterilmez ama Türkiye’de hiç bir kısıtlayıcı yaklaşım söz konusu değil. Özgür bir ortam var. Evet ve hayır kampanyası için geçerli. Böyle bir ülkede diktatörlükten söz edilebilir mi?

Etiketler: canikli, almanya, türkiye
Okunma Sayısı: 3061
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • CESUR ADAM

    6.3.2017 08:40:14

    O BURUN NE öyle ACABA BU SÖYLEDİĞİNDEN UZUUUUUN BURUNLU olabilirmi.

  • Arif

    6.3.2017 00:19:40

    Yok daha neler !!!

  • murtaza

    5.3.2017 18:38:50

    iktidar türkiyeyi batırsa da çalıştığım iş yerinde kimse korkusundan ne oluyor diyemez zira dediği anda hafiyeler ilgililere aynı anda haber veriyor.sabaha çıkmadan pkk cı veya darbeci diye ilan ediliyor gereği yapılıyor.Onun için derim ki bay canikli evet herkes ağzına gelen doğruyu rahatlıkla konuşabiliyor ve her istediğini yapabiliyor(!)tabi sizin getirdiğiniz(!) demokrasi ve fikir hürriyeti sayesinde.eksik olmayın ya siz olmasaydınız nice olurdu halimiz tıpkı Sultan Abdulhamit hanın devr-i sabıkı gibi

  • serdar

    5.3.2017 17:40:47

    Ancak böyle süper bir ironi yapılabilir.

  • Ferhat

    5.3.2017 12:24:06

    Acaba

  • Hayati Binler

    5.3.2017 11:08:08

    Evet Türkiye çok hür bir ülke gerçekten. Avrupa ise hür olmayan yasakçı ülkeler. Mesela Hayır konuşmacılarının Türkiye'de yapacağı konuşmalara hep Merkel ve diğer Avrupalı liderler mani oluyor, mani olamadıklarının da elektriklerini kesiyorlar. Yazık şu Avrupa'ya. Bizi örnek alsalar bunlar olmazdı.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı