"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Verginin % 9’unu zenginden, % 63’ünü yoksuldan

19 Aralık 2020, Cumartesi 22:22
İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, “Bütçede dev şirketlerden, bankalardan kurumlar vergisi olarak topladığınız bütün verginin yüzde 9,6’sını aldınız, ama dolaylı vergilerle yoksuldan yüzde 63’lük bir pay alıyorsunuz” dedi.

Bütçe oylamasında ret oyu vereceğini açıklayan İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, “Bütçede dev şirketlerden, bankalardan kurumlar vergisi olarak topladığınız bütün verginin yüzde 9,6’sını aldınız ama dolaylı vergilerle yoksuldan yüzde 63’lük bir pay alıyorsunuz. Sadece bu gerekçeyle oyum ret olacak” diye konuştu.

gazeteduvar’ın haberine göre, TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerinde konuşan Bağımsız İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, bütçeye karşı ret oyu kullanacağını söyledi. Vergi sistemini eleştiren İslam, “Siz bu bütçede dev şirketlerden, bankalardan, holdinglerden kurumlar vergisi olarak topladığınız bütün verginin yüzde 9,6’sını aldınız, yüzde 10’unu bile almadınız, barajı bile geçemediniz ama bütün dolaylı vergilerle yoksuldan, açlık sınırının altında yaşayan insanlardan yüzde 63’lük bir pay alıyorsunuz. İşte sadece bu gerekçeyle oyum ret olacak, sadece bu gerekçeyle” dedi.

 

Etiketler: vergi, zengin, yoksul
Okunma Sayısı: 3770
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı