"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yalçın: MHP'nin hedef alınması Anayasa ve rejim değişikliği dayatması ile ilgili

16 Kasım 2015, Pazartesi 10:00
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın, son günlerde MHP'nin hedef alınmasının Anayasa ve rejim değişikliği ile yakından ilgili olduğunu belirtti.

Yalçın, "Son günlerde partimizi hedef alan tartışmalar, Anayasa ve rejim değişikliği dayatmalarının varacağı yerle yakından ilgilidir. 1 Kasım Seçimleri geride kalmasına rağmen partimizin tartışmaların odağında tutulmasının sebebi burada aranmalıdır." dedi.

Yalçın, yaptığı yazılı basın açıklamasında, 'MYK ve İl Başkanları Toplantıları'na ilişkin bilgiler aktardı. Yalçın, "MHP’nin dün (14 Kasım 2015) yapılan MYK ve bugün (15 Kasım 2015) gerçekleştirilen il başkanları toplantılarında 7 Haziran’dan bu tarafa gelişen gündem konuları değerlendirilmiş, 1 Kasım Seçimlerinin sonuçları masaya yatırılmıştır. MYK toplantısında ayrıca MHP Başkanlık Divanında boş olan iki üyelik için seçim yapılmıştır. Buna göre Ekonomi ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Dış İlişkiler ve Türk Dünyasından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına da Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ getirilmiştir. Bugünkü toplantıda ayrıca il başkanlarının seçim sonuçlarına ilişkin raporları alınmıştır. 1 Kasım Seçimlerinin sonuçları üzerinde ilk günden itibaren başlatılan çalışmalar, MYK ve il başkanları toplantılarında etraflıca ve bütün yönleriyle değerlendirilmiştir. MHP’nin aldığı sonuçların nedenleri, objektif kriterler ışığında çeşitli yönleriyle analiz edilmiştir. Önümüzdeki dönemde bu konuda atılması gereken adımlar ve belirlenecek yol haritası üzerinde durulmuştur." sözlerine yer verdi.

1 Kasım Seçimleri ile ilgili çalışmaların devam edeceğini kaydeden Yalçın, "Ancak seçim münakaşalarının yerini, Türkiye’nin seçimler dolayısıyla ötelenen sorunları ve yoğun ülke gündemi almıştır. Bunların başında terörle mücadele, başkanlık tartışmaları, hukukun siyasallaştırılması, basın özgürlüğü, ekonomik darboğaz ve dış politika gibi konular gelmektedir. Bütün bunların yanında, bir de suni gündem maddesi olarak sıcak tutulmaya çalışılan, partimizi hedef alan tartışmalar yer almaktadır. Bu konu Anayasa ve rejim değişikliği dayatmalarının varacağı yerle yakından ilgilidir. 1 Kasım Seçimleri geride kalmasına rağmen partimizin tartışmaların odağında tutulmasının sebebi burada aranmalıdır. Rejim tartışmalarının gölgesinde girilen 1 Haziran Seçimlerinde milletimizin verdiği mesajların unutulmaması gereklidir. 1 Kasım Seçimlerinin sonuçlarına güvenerek yeniden bu tartışmaların alevlendirilmesi, partimizce büyük bir dikkat ve titizlikle takip edilmektedir." ifadelerini kullandı. 

Türkiye'nin toplumsal dinamikleri hassas ve zenginlik kaynakları sınırlı bir ülke olduğundan, otoriter bir yönetim macerasını kaldıracak durumda olmadığını vurgulayan Yalçın, "O bakımdan ülkemizin refahını ve bölgedeki varlığını parlamenter demokraside kalarak sürdürebileceğine inanan MHP’nin, bu bağlamdaki açık tutumunun devamı büyük önem arz etmektedir. MHP siyasette ilkeli duruşunu sürdürecek, doğruları söylemeye ve savunmaya devam edecektir. Partimizin zayıf düşürülme çabaları sonuçsuz kalacaktır. Yapıcı ve iyi niyetli eleştiriler dikkate alınacak ama maksatlı tenkit ve karalama kampanyalarına da sessiz kalınmayacaktır." şeklinde sözlerini tamamladı.

Okunma Sayısı: 1903
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı