"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yargı paketi 12 Eylül darbe dönemini hatırlatıyor

16 Ekim 2014, Perşembe 17:31
Antalya Demokratik Hukuk ve Evrensel İnsani Değerler Platformu Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, iktidarın gece yarısı Meclis'e sunduğu 35 maddeli yargı paketinin darbe dönemlerinde olmayan uygulamaların olmasının ülkenin geleceği adına ürkütücü olduğunu söyledi.

Avukat Gündoğdu, Manavgat'ta yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası ileri demokrasiden süratle totaliter bir rejime doğru sürüklendiğini kaydetti. 

Yeni paketin ülkede iktidara muhalefet olan herkesi bir susturma ve korku verme girişimi olduğunu vurgulayan Gündoğdu, yasada polisin arama yapması için somut delil yerine makul şüphenin yeterli olmasını darbe yönetimi uygulamaları olduğunu ileri demokrasi ve hukukun üstünlüğü olan ülkelerde böyle uygulamaların gülünç bulunacağını kaydetti. 

Siyasi iktidarın, 17 Aralık'ta yürütme eliyle yargıya darbe yaptığını ve kuvvetler ayrılığı ilkesinin tamamen yok edildiğinin savunan Gündoğdu, "Ülkemiz maalesef süratle üçüncü dünya ülke kategorisine girmede hızla ilerliyor. 4 yıl önce ileri demokrasi ve hukukun üstünlüğünü getireceğiz diyerek halktan yetki alanlar ülkemizi totaliter bir rejim getirdi. Ülkemizde 18 Aralık'ta yürütme eliyle yargıya darbe yapıldı. Yargı treni yürütme marifetiyle raydan çıkmıştır. Sulh ceza hakimliklerine keyfi gerekçelerle iktidarın kendisi gibi düşünmeyen herkesi tutuklayacağı ve mal varlığına el koyma yetkisi veriliyor. Paketle savunma susturulmak isteniyor. Paket Kenan Evren'in darbe anayasasına adeta rahmet okutur cinsten. Hukukta makul şüphe diye bir şey yoktur. Bunun adı resmen faşizimdir. İktidar kendisi gibi düşünmeyen herkese kelepçe takmayı hedefliyor. Bu paket, hukuk devleti kavramını resmen yok ediyor." dedi.

Okunma Sayısı: 1291
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı