"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Günü' için kanun teklifi

16 Aralık 2015, Çarşamba 11:12
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, 17 Aralık tarihinin 'Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Günü' ilan edilmesi için kanun teklifi verdi

Mahmut Tanal, 17 Aralık 2013’te yaşanan rüşvet ve yolsuzluk olaylarının toplumun devlete olan güveninde çok ciddi yaralanmalar meydana getirdiğini belirterek, devletin önceliklerinin arasında yolsuzluk ve rüşvetle mücadelenin olması gerektiğini ve toplumun devlete olan güvenini arttırmak için yasal düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. 

Halkın ve bireyin devlete vergisini vererek görevlerini yerine getirirken devletin de bu vergilerin nerelere harcandığını şeffaf ve objektif olarak belirtmesi gerektiğinin altını çizen Tanal, devletin topluma karşı yolsuzluk ve rüşvet konusundaki hassasiyetini göstermesi için 17 Aralık’ın 'Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Günü' olarak resmi tatil ilan edilmesi amacıyla hazırladığı 2429 Sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu. 

Tanal’ın değişiklik gerekçesi ise şöyle:

“Halk ve birey devlete vergisini vererek görevlerini yerine getirirken, devletin de bu vergilerin nerelere gittiğini şeffaf ve objektif olarak devletin belirtmesi gerekir. Devletin, topluma karşı yolsuzluk ve rüşvet konusundaki hassasiyetini göstermesi için 17 Aralık’ın 'Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Günü' olarak resmi tatil ilan edilmesi hedeflenmiştir.” 

Okunma Sayısı: 1394
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı