"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Zirveden 'kenetlenme' ve 'işbirliği' çıktı

25 Temmuz 2016, Pazartesi 17:10
Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki liderler zirvesi sona erdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etmişti. 14.06'da başlalayan zirve yaklaşık 2 saat 40 dakika sürdü.

Siyasi diyalog mekanizmalarının kullanılmasında görüş birliği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli görüşmesinden, 'kenetlenme' ve 'işbirliği' çıktı.

 

Kalın, "15 Temmuz darbe girişimi soruşturmasının ve OHAL sürecinin titizlikle yürütüleceği ifade edilmiş ve bu konuda bütün siyasi partilerin işbirliği yapmasının önemi vurgulanmıştır. Ortak sorunlarımıza kalıcı çözümler üretmek için siyasi diyalog mekanizmalarının etkin bir şekilde kullanılması hususunda görüş birliğine varılmıştır." dedi.

3 PARTİ BİR ARADA

Cumhurbaşkanlığı'ndan gelen daveti kabul eden CHP lideri Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Bahçeli ilk kez Beştepe'ye çıktı. Tarihi görüşmeden ilk fotoğraflar geldi.

Türkiye bugün tarihi görüşmelerden birine tanıklık ediyor. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine yapılması kararlaştırılan Liderler Zirvesi Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda saat 14:00'te başladı. Muhalefet liderleri Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli ilk kez Beştepe'ye çıktı. Erdoğan göreve geldiğinden bu yana ilk kez iktidar ve muhalefet ile aynı masanın etrafında buluştu. Tarihi buluşma 'siyasette yeni iklim' olarak yorumlanıyor.

3 PARTİ BİR ARADA

Zirve aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında 3 partinin bir araya geldiği ilk toplantı oldu.

TARİHİ ZİRVEDEN İLK GÖRÜNTÜLER

Başbakan Binali Yıldırım, Beştepe'ye ilk gelen isim oldu. Yıldırım'ın ardından CHP lideri Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli geldi.

Etiketler: beştepe, liderler
Okunma Sayısı: 2920
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı