"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Avrupa Orta Çağ karanlığında iken, Müslümanlar İslamiyet ile aydınlanıyorlardı

18 Nisan 2023, Salı 00:09
AVRUPALI İSLAMİYET HAYRANLARI - Hazırlayan: Feyzullah Ergün - Yasir Özer

“Müslümanlar, diğer dinlere mensup din muhariplerinin yaptıklarını kat’iyyen yapmadılar ve işgal ettikleri memleketleri harap etmediler. Müslümanlar nereden geçtilerse orada, eskisinden çok daha güzel ve mükemmel şeyler meydana geldi; hem de süratle bir sağanak gibi. Harap ettikleri yerleri de kısa bir zaman içinde yeşillendiriverdiler.

 

Rönesansın vücut bulması, tamamıyle Avrupa Orta Çağlarının zulmeti içinde korkunç bir irtica devri yaşarken Hz. Muhammed’in asil sâliklerinin haleflerinin; kültürü, capcanlı bir şekilde ayakta tutmalarının, yaşatmalarının eseridir. Şam’ın, Fas’ın, Seville’in, Granata’nın, Kurtuba’nın mimârî zaferleri; Hz. Muhammed’in Hicret’ten bir sene sonra (Milâdî 623) senesinde başlamış olduğu şeylerin vasıtalı neticeleridir.”

The Messenger, The life of  Mohammed: Washington 1945, tercüme S. Yazıcıoğlu, Hz. Muhammed s.164-165

Okunma Sayısı: 3734
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı