"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Alzheimer ile savaşmanın 7 yolu

22 Aralık 2014, Pazartesi 14:58
ABD'li araştırmacıların 10 alzheimer hastasına uyguladığı sağlık programında başarı elde edildi.

Alzhiemer'da iyileştirici etkiye sahip 7 madde açıklandı.Modern çağın en ürkütücü hastalıklarından biri olarak kabul edilen alzheimer'dan sadece ABD'de 5 milyon kişi mustarip.

Hafıza kaybına neden olan ve kişinin ve yakınlarının oldukça zor bir yaşam sürmesine neden olan bu hastalığın henüz bir tedavisi bulunmuyor. Ancak alzheimer'a neden olan faktörleri ortadan kaldırmak yakalanan kişilerin yaşam kalitesini yükseltmesini de mümkün... 

ABD'de California Üniversitesi'nin (UCLA) yaptığı araştırma, bazı yöntemlerin işe yaradığını ispatladı. Araştırmada, alzheimer hastalığı farklı seviyelerde seyreden 10 hastaya sıkı bir sağlık programı uygulandı. 55 ila 75 yaş arasındaki hastalarda, programa başladıktan birkaç ay sonra önemli gelişmeler elde edildi.

Programda hastaların iyileştirici etkiye sahip şu 7 aşamayı takip etmesi sağlandı: 

1- Sindirim sistemi sağlığı beyin sağlığıyla bağlantılıdır. Alzheimer riskini düşüren mayalı gıdalar ve prebiyotikler diyet listesine eklendi. Ancak doktorlar bu gıdaları beslenme diyetine almadan önce "bağırsak sendromu" testi yaptırılması gerektiği konusunda uyarıyor. 

2- Uyku ve akşam yemeği arasında en az 3 saat olmalı ve akşam yemeği ve kahvaltı arasında 12 saat. Bu günde 3 öğün değil 2 öğün yemek anlamına geliyor. Vücut bu sayede alzheimer'a neden olan amyloid-beta proteinini yokederek beyinde birikmesini önlüyor. 

3- Beyindeki sinir hücrelerinin bağlantılarını güçlendiren DHA ve ve sitikolin takviyesi yapılmalı... 

4- Çok fazla ton balığı tüketiyorsanız, vücudunuzda civa seviyesinde artar. Civa alzheimer'a neden olduğundan ton balığı tüketimine ara vermek gerekiyor. son yıllarda okyanusardaki kirlilik nedeniyle ton balıklarının ve diğer büyük balık türlerinde civa oranında bir artış gözlemleniyor. Alüminyum ambalajda satılan deodorantları da kullanmayı bırakmak faydalı olabilir. 

5- Tahıl, nişastalı sebzeler ve şekeri fazla tüketmek vücutta ve beyinde enflamasyonu sebep olduğundan bu tür gıdaları sınırlı seviyede tüketmek gerekiyor. 

6- Vücudun kendini onarması için 7 ila 8 saatlik bir uyku yeterli olabiliyor. Çalışmada uykuya dalmakta sorun yaşayan katılımcılara melatonin ve tritofan içeren gıdalar verildi. 

7- Kortizol isimli stres hormonunun beyindeki hafıza merkezi olan hipokampusa zarar verdiği saptandığı için araştırmada hastalara hormon tedavisi uygulandı.

Okunma Sayısı: 1428
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı