"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

2021’de çekirge istilâları yaşanabilir

17 Aralık 2020, Perşembe 18:30
Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde meydana gelen çekirge istilâları bu yıl tarımda ciddî zararlara sebep oldu.

Dicle Üniversitesi Zooloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Satar, çekirgelerin yumurtalarını tarlalara bıraktığına dikkat çekerek, istilâların 2021’de de yaşanmaması için alınması gereken tedbirleri anlattı. T24’deki habere göre Çekirgelerin yumurtalarını bıraktığı bölgelerin şimdiden gözlemlenmesinin önemli olduğunu ifade eden Satar, “Geçen yıl ülkemizin birçok yerinde çekirge istilâları oldu. İlaçlamalarla bunlar bertaraf edildi. Bazı çekirgeler kışı ergin halde geçiriyor. Bu yüzden bunların gözlemlenmesi lâzım. Şu andan itibaren artık yavaş yavaş ekim zamanına girmeden bunların takibine başlanması lâzım. Erken olduğu düşünülebilir, ama dikkatli olmamız lâzım. Bazı çekirgeler, örneğin mısır çekirgesi kışı ergin geçiriyor. 

Bizim bölgemizde şu ana kadar bir istilâya sebep olmadı bu çekirge, ama Elazığ yakınlarında bir İtalyan çekirgesi istilâsı gördük. Ben bunun daha da artabileceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Okunma Sayısı: 1084
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı