"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Asgarî ücret ne zaman açıklanacak?

16 Aralık 2019, Pazartesi 01:24
Sendikaların 2020 asgarî ücret talebini belirttiği geçtiğimiz haftalarda net 2 bin 500 TL talebi ön plana çıkmıştı. Peki, asgarÎ ücret ne zaman belli olacaK?

AsgarÎ ücret zammı 2020 yılında bir çalışanın alacağı en düşük miktarı gösterecek. Asgarî Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenen ücrette işçiyi temsilen Türk İş, işvereni temsilen TİSK ve hükümet yetkilileri yer alıyor. Cnnturk’teki habere göre 2020 yılı zam oranını belirlemek için ilk toplantı ay başında yapılmış ve izlenecek yol haritası belirlenmişti. Bu toplantıdan çıkan sonuçta hangi toplantının kimin ev sahipliğinde yapılacağı sonucu çıkmıştı. Türk İş’in ev sahipliğinde 10 Aralık’ta yapılan toplantıda  asgari sınır olarak 2 bin 500 TL talebi dile getirilmişti.

AsgarÎ ücret krizde eridi

'Asgari ücretin yoksulluk sınırında olması gerekir'

İkinci toplantı 10 Aralık'ta

Türk-İş: Bu asgarî ücretle geçinilemez

Üçüncü toplantı 17 Aralık’ta

Komisyon tarafından TİSK’in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek üçüncü toplantı ise 17 Aralık’ta yapılacak. Bu toplantıda da işvereni temsilen TİSK taleplerini dile getirecek. Komisyonun gerçekleştireceği dördüncü ve son toplantı ise Bakanlık’ta yapılacak. Aralık ayının son haftasında gerçekleştirilecek toplantının sonrasında 2020 yılı asgarî ücret miktarı ve AGİ açıklanacak.

Etiketler: asgari ücret
Okunma Sayısı: 3391
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı