"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Doğalgaz faturaları neden yüksek?

14 Şubat 2020, Cuma 02:27
Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından cevaplandırılmasını isteğiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

2019’un Ağustos ve Eylül aylarında doğalgaza toplamda yüzde 37’lik zam gelmesi ile kur ve doğalgaz ithalat fiyatlarında ciddi bir değişim olmamasına rağmen gelen zamlarda BOTAŞ’ın 2018’deki 2,5 milyar TL’lik zararının etkili olduğunu söyleyen Karaduman, “Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih DÖNMEZ’in 27.9.2019 tarihinde doğalgaz fiyatlarında kısa vadede herhangi bir değişiklik olmayacağını belirtikten sonra kısa sürede peş peşe gelen zamların vatandaşın cebini yaktığını müşahede etmekteyiz” dedi. Karaduman Dönmez’e şu soruları yöneltti: “Elektrik ve doğalgaz faturalarındaki artışın nedenleri nelerdir? İthal ettiğimiz doğalgazın Avrupa fiyatının çok çok üzerinde olmasının nedeni nedir?  Avrupa’da son yılların en ucuz doğalgazı tüketilirken ülkemizde elektrik ve doğalgaz fiyatlarının yüksek olmasının nedenleri nelerdir? Bu yüksek fiyat artışlarına da gelen zamlar karşısında ne yapmayı düşünüyorsunuz?”

Ankara – Recep Gören

Okunma Sayısı: 2385
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı