"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Düzce'li balıkçılar hamsi avına hazırlanıyor

06 Kasım 2018, Salı 13:23
Batı Karadeniz'in en önemli limanlarından Düzce'nin Akçakoca ilçesinde balıkçılar, hamsi avına çıkmak için ağlarını onarıp teknelerine bakım yaparak hamsi avına hazırlanıyor.

"Vira Bismillah" dedikleri 1 Eylül'den bu yana avladıkları bol miktarda palamutla yüzü gülen balıkçılar, palamut sezonunun sonuna gelinmesiyle hamsiye yöneldi. Hamsi avına hazırlanan Akçakoca Limanı'ndaki balıkçılar, ağlarını onarıyor ve teknelerinin bakımını yapıyor.

"Palamudun yerini hamsi alacak"

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, yaptığı açıklamada, palamut sezonunun sonuna gelindiğini söyledi.

Karakaş, artık palamudun yerini hamsinin alacağını dile getirerek, "Palamut avcılığı zayıfladı, şu anda Doğu Karadeniz'de az bir miktarda var. Palamut, yavaş yavaş kaybolmaya başladı. Balıkçılar, hamsiye geçmiş durumda." diye konuştu.  

Balıkçıların diğer balık türlerini avlayabilmek için hazırlık yaptığını aktaran Karakaş, "Bundan sonraki süreç; hamsi, isravrit, barbun, mezgit, çinekop, kefal avcılığıyla devam edecektir." dedi.

Karakaş, bu yıl çok miktarda hamsi olacağını düşünmediğini sözlerine ekledi. 

AA

Okunma Sayısı: 1171
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı