"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ekonomi iki kelime: İyi değil

24 Mart 2018, Cumartesi 00:05
Bir gün merhum Demirel’e, “Ekonomiyi nasıl değerlendiriyorsunuz” diye sormuşlar. Demirel, “Tek kelime ile cevap verirsem ‘iyi’, iki kelime ile cevap verirsem ‘iyi değil’” demiş. Cumhurbaşkanı Danışmanı Ertem, “ekonomimizin gidişatı iyi” derken, Bakan Şimşek ise endişelerini dile getirdi.

ENDİŞEYE MAHAL YOK

CumhurbaşkanI Başdanışmanı Cemil Ertem, dövizdeki yükselişi algı operasyonu olarak değerlendirerek, “Türkiye ekonomisi stagflasyondan çok uzakta. Yılın ikinci yarısında tek haneli enflasyon göreceğiz. Türkiye ekonomisi farklı bir büyüme trendine girdi. Endişeye mahal yok’’ diye konuştu.

DÖVİZLE BORÇLANMAYA SINIR

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ise, “Enflasyon karşı karşıya olduğumuz en büyük sorunlardan biri. En büyük sebebi liradaki değer kaybı. Sorun reel sektörün döviz borçları. Bunlar için tedbir alıyoruz. Dövizle borçlanmaya sınır getireceğiz.” dedi.

Okunma Sayısı: 4161
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı