"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Enflasyonda üç haneye gidiyoruz

22 Mayıs 2022, Pazar
Prof. Dr. Aziz Çelik, Türkiye’de üç haneli enflasyonun 20 yıldan daha fazla süredir görülmediğini hatırlatarak ”Göstergelere baktığımızda yıl sonunu bu senaryoyla karşılarız” dedi.

Resmi verilere göre yıllık enflasyon nisanda yüzde 69,97 olarak açıklanmıştı. Ancak bağımsız sosyal bilimcilere göre oran çok daha yüksek. Sol haberden Sancak Yıldız’a konuşan Prof. Çelik, üç haneli enflasyonun psikolojik bir sınır olduğunu belirterek, yıl sonunda bu senaryonun gerçekleşeceğini öngördü.

Profesör şunları kaydetti: ”Ayrıca ÜFE ve TÜFE farkın giderek kapanacağını ve TÜFE’nin ÜFE’ye doğru yükseleceğini söyleyebiliriz. ÜFE’nin bu kadar yüksek seyrettiği bir noktada TÜFE’nin yerinde sayması beklenemezdi. ÜFE’ye baktığımızda zaten üç hanelere çıktığını görüyoruz. Bu nedenle enflasyonun varacağı yer de bugünden bellidir. Zaten şimdiden üç haneyi geçen mal ve hizmet grupları var. Gıda yüzde 90’larda iken, ulaşım enflasyonu yüzde 105.”

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 937
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • salih

    22.5.2022 05:30:28

    Ülke ekonomisi ne halde efendi halen çıkmış Abdülhamit han üzerinden siyaset ve algı yapıyor. Yine muhalefet eline verdi bir koz. Kullan bakalım. İstanbul’da ekmek 4,5 TL olmuş. Mazot 23 TL olmuş. Adam Abdülhamit han üzerinden algı siyaseti yapıyor. Ülke ekonomisi ne hale geldi , siz bunun hesabını verin. Nereye gidiyor enflasyon. Bunun hesabını verin. Nasıl Allah’a hesap vereceksiniz. Allah bizi sizlerden kurtarsın. Yetti dış güçler, Abdülhamit han’ı kullanmanız. Seçime götürün bizi artık. Millet nasıl bu oyunları halen göremiyor.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı