"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ford, rekor kâr açıkladı

28 Ocak 2016, Perşembe 19:57
Amerikan otomotiv devi Ford, 2015 gelirlerini açıkladı. Avrupa’da gelirleri azalan Ford, ABD’de yaptığı satışlarla 7,4 milyar dolar net kâr elde ettiğini açıkladı. Şirketin son çeyrek kârı ise 1,9 milyar dolar. Son çeyrek kâr oranı geçen yılın aynı dönemine göre 2 kat daha fazla.

Şirketin vergi öncesi kâr oranı ise 10,8 milyar dolar. Amerikan otomotiv şirketi 2015’deki toplam gelirini 149,6 milyar dolar olarak açıkladı. Şirketin global araç satışları da 6,6 milyon artarak yüzde 5 oranında yükselmiş oldu. Şirket, 2016’nın 2015’e göre daha iyi geçmesini öngörüyor.

Ford Başkanı ve CEO’su Mark Fields, 2015’de söz verdikleri atılımı yaptıklarını 2016’nın da iyi geçmesini beklediklerini ifade etti.

Amerikan şirketinin, Avrupa’daki satışları ise düştü. Şirket 3 yıl önce 2014’ün sonuna kadar Belçika ve İngiltere’deki 3 fabrikasını kapatacağını duyurmuştu.

Okunma Sayısı: 1278
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı